torsdag 6. mars 2008

Hurtigbåtsaken


UTEBLIR: Rutersjef Runar Hannevold kommer ikke i kveld.
REISER SELV:
- Jeg får heller reise inn selv og overlevere protestlistene, sier ordføreren. (Foto: Bjørn Bratten)


Ruter-sjef uteblir

fra ”folkemøtet”..

Det blir ikke noe folkemøte om hurtigbåten i forbindelse med formannskapsmøtet på Nesodden i kveld. Ordfører Christian Hintze Holm bekrefter overfor avisanesodden.no at han fortsatt ikke har fått noe skriftlig svar på sin invitasjon til Ruter-sjef Runar Hannevold om å delta på dette møtet i kveld.
- Jeg synes det går treigt, sier ordføreren. – Hvis jeg ikke hører noe til uka må jeg jo purre en gang til, og hvis det ikke nytter, får jeg reise inn selv og overlevere de 3000 underskriftene fra hurtigbåt-aksjonen, slik jeg har lovt, sier Holm.

Purrebrev
Det var den 14.februar i år at Hurtigbåtens Venner med hurtigbåtkaptein Arild Brun i spissen skrev et brev til ordføreren hvor han forlangte fart i løftene om et folkemøte på Nesodden med deltakelse fra Ruter-ledelsen.
Dagen etter at dette brevet sto på trykk her i avisanesodden.no skrev ordføreren et purrebrev til Ruter hvor han inviterte til folkemøte i forbindelse med formannskapsmøtet i dag, eller eventuelt andre datoer seinere som måtte passe for Hannevold.
- Jeg har fortsatt bare fått et muntlig svar på dette brevet, sier ordføreren.

Lovte å svare
I denne telefonsamtalen sa Hannevold at han ikke hadde mulighet til å stille opp i dag, 6.mars, men han lovte å komme tilbake med et skriftlig svar. Siden har ikke ordføreren hørt noe.
Både kommunestyret og ordføreren sendte i fjor høst brev til Ruter-sjefen med invitasjon til samtaler. Da avisanesodden.no tok opp saken med Ruter-sjefen ved juletider i fjor ga han uttrykk for at han ikke hadde oppfattet dette som konkrete invitasjoner til et møte på Nesodden.
Det lyktes ikke avisanesodden.no i formiddag å få kontakt med Runar Hannevold for en kommentar.

Tangen Brygge
Som en følge av det manglende oppmøte fra trafikkselskapet Ruters side blir det altså ingen sak om hurtigbåten i formannskapet i kveld. Viktigste sak ellers er behandlingen av avtalen mellom Statens Vegvesen og kommunen om Tangen Brygge, der rådmannen har anbefalt at vegvesenets forslag blir vedtatt, og slik vil det også trolig gå. Det går i all korthet ut på at kommunen fortsatt skal beholde eierskapet til området og drifte parkeringsplassen, mens den nye terminalbygningen skal drives av Akershus Kollektivterminaler, AKT.
..bb

Finn mer i lenkekjeden til høyre under HURTIGBÅTEN
Finn mer om Tangen Brygge i lenkekjeden

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar