torsdag 6. mars 2008

Tangen Brygge-utbyggingen er i gangHER: Her kan fyret stå, forslår Karsten Nord- strand.

FYRET
: Slik det har fremstått, blant annet som blikkfang her i avisa.

RAMME- MYSTER- IET:
Er ikke løst... (Fotos: Bjørn Bratten)


Han vil berge fyret!


(..men ordføreren er skeptisk..)

I løpet av ettermiddagen i dag vil Karsten Nordstrand fra Statens Vegvesen ringe Nesoddens ordfører Christian Hintze Holm og foreslå en løsning for den gamle fyrlykta på Tangen Brygge.
Det passer jo fint, for i kveld skal formannskapet behandle vegvesenets forslag til løsning av den mangeårige tvisten om eierskapet til Tangen Brygge..
Det er ingen hemmelighet at Kystverket vil fjerne det gamle fyret og erstatte det med noe mer tidsriktig, mens ordfører Holm har snakket varmt om å bevare fyret.
- Jeg tenkte å foreslå at vi kan flytte det hit opp, til hellinga mellom veien og parkeringsplassen, til venstre for gangveien når du går ned til brygga, sier Nordstrand.

Fornøyd
- På den måten syns det for både kjørende og gående, sier Karsten Nordstrand, der han sitter fornøyd og komfortabelt i den gamle tømmervillaen som Vegvesenet kjøpte for snart ti år siden.
For å bruke til nettopp det som den nå endelig blir gjort i stand til: Anleggsbrakke for Vegvesenet og PA Entreprenør.
Ordfører Holm sier til avisanesodden.no at det er en interessant tanke, men at han først og fremst ønsker at fyret blir stående der det er i dag.
- Jeg har sendt et brev til Kystverket der jeg har bedt om nettopp det, og jeg vil først avvente svar fra dem, sier ordføreren.
- Jeg tenker også at ved å flytte fyret fra der det står blir det redusert til bare en "dings", for å si det litt sleivete, sier Christian Hintze Holm.

Byggeplass
I løpet av et par-tre dager denne uka er hele brygge-området omgjort til en byggeplass. En haug med trær er felt, sperreblokker er satt opp langs veikantene og ”gammelbrygga” er under utbygging som brakkeleir.

På Signalen-øya tvers over veien henger fortsatt et antall pussige røde rammer og dingler i trærne slik Akershus Amtstidende fortalte om i morges, men den kraftige vinden har blåst ned de fleste av dem. Rammemysteriet var fortsatt ikke løst da vi var innom tidlig i ettermiddag..
- Jeg beklager at jeg ga deg feil dato for stengningen av parkeringsplassen sist, sier Nordstrand.
- Jeg sa 10.mars, men nå har vi funnet ut at vi utsetter det til første arbeidsdag over påske, ellers vil jo plassen bare stå ubenyttet i hele påskehelga, og det er det jo ikke noe poeng i, mener han.

Signalen rundt!
Karsten Nordstrand er full av informasjon om det som skal skje det neste drøye året, hvordan fotgjengerne i en periode må gå helt rundt Signalen på sjøsiden for å komme til ferja – en fin tur for de øltørste – og bussene i en periode skal gå der gangveien går nå, og der vil kanskje også fotgjengerne måtte gå samtidig som bussene, forteller han.
En god nyhet for de øltørste – noen av dem drikker kanskje vann innimellom – er at Nordstrand håper de skal klare å legge opp et system som kan gi Signalen tilgang til det kommunale vann-nettet før de åpner for sommeren, trolig i slutten av april. Hittil har de vært avhengige av noen svære tanker som Brannvesenet har fylt opp av og til.. ..bb

Si din mening om vegvesenets forslag om flytting av fyret i kommentarfeltet nedenfor..

1 kommentar:

  1. Jeg er enig med ordførereren. Et fyr langt oppe på land vil bare bli en utrolig merkelig "dings". Bjørn

    SvarSlett