(Foto: Bente Jeppsson)

Rikke med
ny norsk
juniorrekord

Rikke Jeppsson (19), Nesodden IF, gikk 500 meter på skøyter på 40,53 sekunder under lørdagens løp i OL-hallen i Calgary, fremgår det av hjemmesiden til Nesodden IF.
Det er ny norsk juniorrekord og Rikke (bildet) slo dermed Hedvig Bjelkeviks åtte år gamle rekord på 500 meter. Hedvigs Calgary-rekord ble satt i 2000 og lød på 40,99.
Rikke satte også ny personlig rekord på 1500 meter søndag med tiden 2.07,45. Det er en forbedring på 1500m-tiden med 3,3 sekunder.

NM-seier

Rikke Jeppsson blir seniorløper i løpet av året, hun fyller 20 i september, forteller moren, Bente Jeppsson, til avisanesodden.no.

Hun er ikke noen nybegynner på skøytebanen. Hun begynte å gå på skøyter allerede i 9-10 års alderen, og har vunnet sprint NM på skøyter to ganger, sist i januar i år i Bjugn-hallen.

Storesøster Renate, som er 35 år gammel, har holdt på i mange år og deltok i veteran-VM på skøyter i år, hvor hun ble nummer tre.

Folkefest i The Olympic Oval
De internasjonale løpene i Calgary markerer avslutningen på skøytesesongen og denne folkefesten for løpere trekker til seg deltakere fra hele verden, inkludert mange fra Norge.

Den store finalen, 2008 ING Finale, starter onsdag 12. mars og avsluttes søndag 16. mars.
Men mange løpere drar til Calgary i god før avslutningen for å venne seg til isen og akklimatisere seg. Calgary by i delstaten Albany ligger 1032 meter over havet.