tirsdag 11. mars 2008

TV-omtale med Nesodd-vinkel


Gratulerer, Kristin!


Fjerde og siste program i NRKs dokumentarserie Bak lukkede dører ble en spennende og medrivende, men også informativ og faktisk også innimellom avslørende, beretning om lobby-krigen i fjor høst om den rødgrønne regjeringens nye rederibeskatning.

F
or oss som ikke fulgte den kampen på nært hold da den pågikk, fungerte historiefortellingen denne gang strålende, solid underbygd av et levende og velgjort foto- og regiarbeid, uten altfor mystiske og ”Brennpunkt-aktige” effekter.

Tilfeldigvis med en Nesodden-boer, Mette Nyseter, som programansvarlig og med ansvar for regi og foto..

K
veldens episode, enkelt og greit kalt Makt over bord, gikk i korthet ut på å fortelle historien om hvordan Rederiforbundet, - i sin vrede over regjeringens freidighet, og særlig i denne sammenheng regjeringspartiet SV, ved leder og finansminister Kristin Halvorsen, - for en gangs skyld glemte å sørge for å få med seg de vanlige medspillerene, spesielt de fagorganiserte i verftsindustrien.

D
enne forglemmelsen kostet den mangeårige administrerende direktør Marianne Lie jobben, og ga Kristin Halvorsen og hennes parti en lenge etterlengtet seier i stortinget. Bare i omvendt rekkefølge.

S
lik denne historien ble fortalt fikk vi et levende inntrykk av hvordan rederienes enorme makt over de norske politiske institusjonene helt tilbake til krigens dager, er blitt kraftig stekket, først ved oljealderens start, og nå gjennom et stortingsvedtak som for en gangs skyld altså gikk rederne i mot.

U
ten at landet foreløpig har gått nedenom..

..bb

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar