fredag 31. desember 2010

En passasjer ble kjørt til legevakten med glassplinter i øyet fra et knust bilvindu natt til Nyttårsaften etter at en bilfører hadde "lekt seg" med bilen sin i Røerveien på Nesodden. Det var politiet som fant den mer eller mindre totalvrakete bilen i en busslomme. Bilføreren ble anmeldt og fratatt førerkortet.

torsdag 30. desember 2010

Filmåret 2010: Gullfilmene på bloggen

FISH TANK: Britisk kjøkkenbenk-realisme på det ypperste. I hovedrollen som 15 år gamle Mia: Katie Jarvis. (Foto: Filmweb)

Gullfilmene på bloggen

Det kan være interessant å merke seg at alle de tre toppfilmene på vår liste er laget av kvinner. 

"Dette er britisk kjøkkenbenkrealisme på sitt beste i tradisjonen etter Ken Loach og Mike Leigh og man blir bare lykkelig og ydmyk av å se slike filmer som makter å speile en virkelighet uten å svikte noen av sine karakterer, skrev vi etter premieren på britiske Fish Tank sist vinter. 
Som mange andre anmeldere ga vi den en sekser, og siden, helt inntil for bare ganske få uker siden, har den gått jevnt og trutt på kino. Nå står den på toppen av vår liste over de beste filmene på bloggen i 2010.

På sølvplass finner vi 2010s Oscar- vinner – Kathryn Bigelows Irak-krigsfilm The Hurt Locker (bildet over), som knuste Bigelows eksmann James Camerons Avatar i Oscar-racet: Bigelows The Hurt Locker stakk av med hele seks Oscars, mens Avatar, som var skyhøy favoritt og var i ferd med å knuse Camerons egen publikums-rekord fra Titanic-suksessen, måtte nøye seg med tre Oscar-statuetter.
Også her på vår lille prisliste må Cameron se seg slått av eksen – til tross for strålende omtale både på bloggen og andre steder må Camerons leksak finne seg i å bli straffet av Bigelows innsiktsfulle krigsalvor – Avatar ender på en beskjeden femteplass i vår høyst uhøytidelige ranking.
Cameron vil nok for alltid bli husket i filmhistorien for dette lekfulle bidraget til 3D-gjennombruddet, men historien i Avatar er jo mildt sagt forvirrende – og motsetningsfull.

På bronse- plassen er det den rykende ferske sosial- realist- iske Skygge- siden (bildet t.v.), Pernilla Augusts debut som spillefilmregissør, som seiler opp fra ingensteds med en inntrengende – og svært velgjort - film om en finsk innvandrerfamilie til Sverige som går i oppløsning i et hav av alkohol. 
På et tidspunkt frykter vi at det hele skal tippe over i et pinefullt melodrama, men regissør August tar seg fint inn og lander på begge beina, heter det i anmeldelsen.
For den som er opptatt av sånt kan det være interessant å merke seg at alle de tre toppfilmene på vår liste er laget av kvinner. To av dem er altså i den såkalte sosialrealistiske filmtradisjonen, den tredje er en krigsfilm.
Her kommer listen:

1) Fish Tank - Regi: Andrea Arnold (Br.) 
Britisk kjøkkebenk-realisme på sitt ypperste..

2) The Hurt Locker – Regi: Kathryn Bigelow (Am.) 
Bigelow graver seg dypt inn i saker som foregår i menns hoder i krig. Godt gjort..

3) Skyggesiden – Regi: Pernilla August (Sv.) 
Pernilla August debuterer med en svært velgjort spillefilm..

4) Hjem til jul – Regi: Bent Hamer (No.) Det som står fjellstøtt er regi og personinstruksjon..

5) Avatar – Regi: James Cameron (Am.) 
Moder Natur knuser US. Army..

6) The Social Network – Regi: David Fincher (Am.) 
Den svimlende avstanden mellom det absolutt trivielle og noen hundre millioner dollar..

7) An Education – Regi: Lone Scherfig (Br.) 
Ingen klokker ringer for Jenny (16) når hun gifter seg med en eldre mann..


8) Catfish – Regi: Ariel Schulman (Am.) 
Om du tar ett fjes her og ett fjes der så har du snart din egen lille Facebook-familie..


9) Nokas – Regi: Erik Skjoldbjærg (No.) 
En norsk actionthriller uten spekulasjoner. Det er noe nytt..

10) Et øyeblikks frihet – Regi: Arash T. Riahi (Østerr./Fr.) 
Kunsten å fange – og spise – en svane..



Harald Zwarts The Karate Kid fikk en treer på terningen, og Vibeke Løkkebergs Gazas Tårer fikk ingen poeng i vår anmeldelse i forbindelse med premieren. De kom altså ikke opp blant de ti beste filmene på vår liste. 
P.S.: Filmene Avatar og The Hurt Locker er ikke anmeldt på Avisa Nesodden, men på søsterbloggen Østkantliv og anmeldelsen vil bli vist med en kobling dit.


Finn mer i ARKIV under FILM/TEATER/MUSIKK

mandag 27. desember 2010

Film: Skyggesiden (Sv.)

SKYGGESIDEN: Noomi Rapace bekrefter sitt ry som en sterk skuespiller. Her med barn og mann, (Noomi Rapaces eksmann Ola Rapace), i familieidyllen før det ringer i telefonen. . (FOTO: Filmweb)

Når livet nesten ikke 
er til å holde ut 

Film: Skyggesiden (Sv.)
Regi: Pernilla August
Med Noomi Rapace, Ola Rapace, Tehilla Blad, Alpha Blad, Ville Virtanen, Outi Mäenpää

Karakter: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Leena (Noomi Rapace) har fått seg en flott mann (Noomis eksmann Ola Rapace), to fine døtre og et trygt og godt liv, så når hennes mor ringer og ber henne møte opp ved sitt dødsleie er det som å få en telefon fra helvete. Filmen forteller oss hvorfor.
Pernilla August, feiret svensk skuespiller, debuterer som regissør med denne filmen etter en bok av den finske forfatteren Susanna Alakoski som forteller om en finsk innvandrerfamilie til Sverige som går i oppløsning i et hav av alkohol.


LEENA:
Tehilla Blad 
i rollen som 
Leena som barn.. 
(Foto: Filmweb)
Historien er ikke original, men den er ordentlig og inntrengende gjort, og Noomi Rapace bekrefter sitt ry som en sterk skuespiller – hennes grep om de dystre, forsteinete rollene får fritt spillerom i denne filmen, som heller ikke legger fingrene imellom i skildringene av barnas lidelser.
På et tidspunkt frykter vi at det hele skal tippe over i et pinefullt melodrama, men regissør August tar seg fint inn og lander på begge beina.
Uten at vi her skal overforklare filmen blir konklusjonen at kjærligheten løser det meste,  men i denne fortellingen blir det ikke på noen måte klissete, slik det kan høres ut i den forterpete klisjéen. 
-bb/

søndag 19. desember 2010

Nesoddblikk: Hellvik brygge

Foto: Camilla Jensen


Det lyser på stille brygger..

Til alle våre lesere i inn- og utland (Inkludert vår ene leser i Ukraina) fra oss i redaksjonen i Avisa Nesodden:


Godt Nytt År 2011!


lørdag 18. desember 2010

Glimt fra Livet

Tegning: Hans Normann Dahl


"Før kunne jeg ikke fordra å gå på ski - nå merker jeg gleden ved å slippe insekter og slippe biler i fotgjengerfelt og sykkelfantomer på fortauene.."


Finn mer i BLOGGARKIVET under GLIMT FRA LIVET

fredag 17. desember 2010

Innbrudd på Tangen Sentrum

Et vekterselskap meldte til Follo politidistrikt ved halv to-tiden i natt at de hadde funnet en knust rute til en av forretningene i Tangen Sentrum, uten at de kunne si om noe var stjålet. Politiet, som ikke hadde ressurser til å rykke ut i natt, tar sikte på å foreta en åstedsundersøkelse på dagtid i dag.
-bb/

torsdag 16. desember 2010

Uka på bloggen - torsdag 16.desember

"Selv i Middelalderen forflyttet 
nyheter seg fortere.."

I dag kommer innstillingen fra det såkalte mediestøtteutvalget som blant annet skal se på om det trengs en likestilling av trykte og digitale medier når det gjelder statlig støtte. Fenomenet Avisa Nesodden er et mini-eksempel på problem- stillinger som blir behandlet i innstillingen. 
Men først: Hva ville skjedd om en ørliten og lettdrevet digital redaksjon tok opp kampen med en tradisjonell papiravis som Amta?
Vi presiserer for ordens skyld i en melding i sidespalten her på bloggen i dag at Avisa Nesodden er å anse for å være et eksperiment som er her utelukkende i et begrenset tidsperspektiv. Vi har altså ikke ambisjoner om å ta opp konkurransen med eller ødelegge for eksisterende medier.

FOTBALL: Magnus Haugstad 
scoret Nesoddens eneste 
mål mot Skeid..


Men det forhindrer ikke at vi, som profesjonelle journalister, har et spesielt siktemål med vårt engasjement, nemlig å gå inn i og utforske den spesielle medie-situasjonen her på halvøya.


Den eneste avisa i distriktet, Amta, sliter med et lite demografisk problem som vi alle kjenner – halvparten av leserne bor i Drøbak og den andre halvparten på Nesodden - og aldri skal de to bygdene forenes, for å si det med Kipling..
Hvis man altså hadde vært et slikt lite og håndholdt digitalt alternativ - hva skulle man da satset på? 
Nå som Nesoddens A-lag i fotball har rykket opp i 2.divisjon blir en dekning av disse kampene, når de starter på vårparten, svært viktig. Et suksess-kriterium.
Sist søndag spilte de 1-3 mot Skeid, vi dekket kampen med resultatet på trykk fem minutter etter at kampen var ferdig. Amta dekket den ikke, kanskje av deadline-grunner, kanskje av mangel på interesse.
Politikk er et annet opplagt dekningsområde. På grunn av sine elendige deadlines og at de ikke har lørdagsavis tar det en halv uke før Amta får kommunestyrereferater fra Nesodden på trykk. Selv i Middelalderen forflyttet nyheter seg fortere!
De har heller ingen fungerende nettavis som kan bidra, så vidt vi kan se.. Publikum på Nesodden er tilsynelatende, og av naturlige grunner, ikke særlig vant til å lese om lokalpolitikk i lokalavisa. Men det kan de fort bli.
Så la oss håpe det ikke kommer noen skumle typer med dystre hensikter og digitale hjelpemidler og gjør det hett for dem. 
Det beste ville selvfølgelig vært om det kom noen hyggelige typer fra eier-konsernet A-pressen med en åpen lommebok og bidro med noen kreative løsninger - og at de statlige støtteordningene på salomonisk vis løste flokene rundt digitale og konvensjonelle medier.
Men dét vil nok være litt som å tro på ukas husgud - julenissen!.
-bb/

onsdag 15. desember 2010

Nesoddblikk: Camilla Jensen



Kan det være Nebukadnesars hær?


Hvem er det som kommer der, og hvor er vi?  Kan det være de lange lansene til kjempehæren til stormakten Babylons prins Nebukadnesar vi skimter gjennom ørkendisen her i slaget ved Karkemisj i år 605 før kristus, der han beseiret Farao Nekho 2 og dermed sikret det babylonske herredømmet over Syria? Bildet kan være tatt på en spesielt kald dag i ørkenen sør for Karkemisj, ja, det er frostrøyk vi ser, men fins det andre alternativer - for var det egentlig så kaldt i ørkenen sør for Karkemisj akkurat den dagen slaget sto? Det kan også være master i en småbåthavn i førjulsfrostrøyken tidlig på vinteren 2010/11, før vintersolverv - men spørsmålet gjenstår: Hvor? 
Oksval, er svaret..
-bb/
 Foto: Camilla Jensen.
Et juleønske
Da den blonde fru Devold forsvarte landet, var det stor stas med veldekorerte admiraler. Nå er det likesom bare kamuflasje- uniformer på alle forsvars- koryfeer:

 
Jeg er så alene her jeg sitter.
Jeg ønsker så veldig et juletre
med stjerne i toppen og masser av glitter
- og gjerne noen å snakke med.

Jeg skjønner at alt kan skaffes for penger.
Jeg bør skaffe meg en kombinasjon.
En admiral er jo alt jeg trenger.
Det får man kjøpt - på nettauksjon.

-Egil/

(Foto av julegrana på Varden i fjor: Ole Rand-Hendriksen)


Finn mer på ordbroderier.blogspot.com

Dagens Filur

Foto: Filur








Vi anbefaler våre lesere å utvise moderasjon i julehandelen..




Finn mer i BLOGGARKIVET under DAGENS FILUR


Les mer på Satireposten.com

tirsdag 14. desember 2010

Varm jul på Nesoddhuset

NESODDHUSET: Kari Skomsøy og Tove Emmitt kan vise til Nesoddens kanskje mest forseggjorte julekrybbe, skapt av Gro Rønneberg. (Foto: Bjørn Bratten)

Ull er den store julevinneren

Ullsokker, ullvotter, ullstrømper, ullbukser, ulltrøyer, ull-luer, - tenk på et plagg i ull, og du finner det på Nesoddhuset på Fagerstrand. – Det er faktisk ullvarer som selger mest nå i sprengkulda, sier Kari Skomsøy og Tove Emmitt. 
De kan vise til halvøyas kanskje mest forseggjorte julekrybbe, skapt av Gro Rønneberg, men ellers er de faktisk langt mindre julete enn man skulle tro.
- Vi holder det jo gående hele året, så vi har et langt bredere vareutvalg enn bare juleting, sier de og viser til et sant mangfold av brukskunst, gavevarer, og altså juleting, anbrakt hengende fra tak, på vegger og i hyller og på golv.

ULL: Kari Skomsøy 
med et lite knippe 
ullvarer, etter- traktet 
i førjuls- kulda.. 
(Foto: Bjørn Bratten)
I disse førjulsdager er det særlig førjulsbesøket på Tangen Sentrum de er opptatt av. De holdt jo til på Tangen tidligere og når de nå kom tilbake noen dager før jul i de tomme lokalene etter elektronikkforretningen så var det med stor suksess.
- Det er jo flere mennesker på Tangen så da blir det selvfølgelig større omsetning der, sier de to, som imidlertid er svært fornøyd med lokalet på Fagerstrand..
- Og vi har nok ikke stor nok omsetning til å ha råd til en husleie som den de har på Tangen, sier Kari Skomsøy og Tove Emmitt.

mandag 13. desember 2010

Rapport fra hovedstaden: Munchs dødsmaske blir grovbrød

DØDSMASKE: Førsteutgaven er litt i blekeste laget, konstaterer  Åpent Bakeri-baker André Løvaas (t.h.) og bildekunstneren Malo, med det borgerlige navn Hammayu Rashid.. (Alle fotos: Bjørn Bratten)

Bakeri forbereder feiringen av Edvard Munchs 150. fødselsdag:


Her kommer Mønch-brødet!


Om tre år, på dagen 12.desember  2013, vil verden feire 150 års dagen for Edvard Munchs fødsel. Åpent Bakeri i Maridalsveien i Oslo starter tidlig – med å bake brød med mesterens dødsmaske som forelegg!

Av BJØRN BRATTEN, Østkantliv

På en skala fra en til ti må dette bli en sjuer, sier mannen med ideen, bildekunstneren Hammayu Rashid (36), med kunstnernavnet Malo, om det første råutkastet, et grovbrød bakt med hvetemel, sammalt hvetemel og sammalt rugmel.
- Vi har ikke helt fått til nesa, sier Malo.
- Vi mangler kanskje også litt potensen i ansiktet, kinnene har falt litt inn, den kunne kanskje ha stått litt lenger i ovnen, sier baker på Åpent Bakeri, André Løvaas.


BYSTEN: Billedhoggeren Arne Durban brukte Edvard Munchs dødsmaske som modell da han laget gravstedsbysten på Vår Frelsers Gravlund som Malo har brukt til brødformen..


Malo er mannen som fikk mye medieomtale i 2005 da han hevdet i Dagens Næringsliv at det var han som beordret brenningen av Munch-bildene Skrik og Madonna – og at han hadde støpt asken av bildene inn i gipsmasker av Edvard Munchs ansikt.




HAKELØS: Når vi skjærer bort haka ser figuren ut som en støtte fra Påskeøya..


Uttalelsen skapte voldsomme reaksjoner:
- Kunstneren Malo må straffes for sitt kunst-stunt. Dødsstraffen er jo opphevet i Norge for lenge siden, unntatt i krigstilfeller, men i alle tilfeller burde det tas ut en anmeldelse mot kunstneren, mente Marit Lange, seniorforsker ved Nasjonalmuseet.

DEMONISK: Malo angrer ingenting..


I dag sier Malo til Østkantliv at han ble misforstått den gang og at mye kunne vært annerledes dersom de som uttalte seg kritisk til hans utspill hadde vært til stede på den kunstutstillingen på Kunsthøyskolen som var utgangspunktet for ståheien, og der intervjuet med Dagens Næringsliv ble diktert og konstruert av mange medspillere, slik han oppfatter det.
-  Angrer du på hva du sa når du nå ser tilbake på dette?

- Det er riktig at jeg sa dette. Men jeg angrer ingenting. Det handlet ikke om et kunststunt for å fremme min egen karriere, som mange synes å mene, det var ment mer som et skrik fra min side over tyveriet av disse Munch-maleriene – jeg ville sette søkelyset på hva som har verdi i våre liv.



Ved neste forsøk gikk det bedre:
- Nesa ble veldig bra, fin og spiss, hva skulle vi gjort om vi ikke hadde neser, der ligger jo hele karakteren, sier bakeren.
- Dette er en åtter, minst, sier Malo. Kjeven og nesa er bra, og hodeformen, legger han til. Han bør vite det, for han har jobbet de siste to åra med formen i såkalt matsilikon for å få den til å sitte.



Fem på gaten ved en av dem..

Hvor mange Nesodden-   politikere kjenner du navn og utseende på? En? To? Tre? Fire eller flere?

Colin Sparks (63), arbeidsledig, Alværn:

- Det er ikke mange..  Den eneste jeg vet om sånn i farten er ordføreren, men nå kan jeg ikke huske hva han heter. Jeg er ikke så politisk orientert. Jeg leser Amta når jeg får tilgang til den..

Glimt fra Livet

Tegning: Hans Normann Dahl
"Hvorfor løpe rundt og være redd for fedme når vi har den gamle oppfinnelsen bukseseler..?"


Finn mer i BLOGGARKIVET under GLIMT FRA LIVET

søndag 12. desember 2010

Rapport fra hovedstaden

MUNCH-MUSEET: Skrik og Madonna og 10 andre bilder måtte reddes av frykt for fuktskader..


Fukt truer Munch-samlingene
Elleve av Edvard Munchs mest populære og verdifulle malerier, deriblant Skrik og Madonna, førstnevnte gjennomgikk et møysommelig og kostbart restaureringsarbeid etter tyveriet i 2004, måtte reddes fra fuktskader fredag i sal 1 ved museet på Tøyen. Alle bildene som ble fjernet hang på yttervegg, der det til tider har vært store kondensproblemer. Bildene måtte flyttes i sikkerhet i museets kjellermagasiner. Lørdag måtte publikum som ønsket å se Skrik og de andre maleriene i sal 1 gå skuffet hjem, og også søndag ble salen holdt stengt for publikum. Det vurderes nå om museet må holdes stengt i lengre tid for reparasjon. 
- Vi har lenge slitt med vanskelige forhold. Fordi huset er gammelt, har vi en dårlig infrastruktur. Derfor sliter vi med å holde stabile forhold i kulda, det skapes kondens, sier museumsdirektør Stein Olav Henrichsen. 
Ironisk nok er det Edvard Munchs 147. fødselsdag i dag, 12.desember. 

Magnus scoret Nesoddens eneste mål

Magnus Haugstad scoret Nesoddens eneste mål i formiddagens treningskamp mot Skeid, som endte 3-1 til Skeid. Vi greide oss bra, dette var en nyttig erfaring, sier Vidar Syvertsen  til Avisa Nesodden. Som de fleste vet i fotballmiljøet ligger Skeid i 2.divisjon, dit Nesodden rykket opp etter høstens seierskamp mot Korsvoll. Her et kort referat fra kampen som gikk i innendørshallen på Valle Hovin: 

Nesodden startet med to kjempesjanser ved Trygve Velten og Rene Elshaug (ny spiller fra Drøbak). Så tok Skeid ledelsen på et langskudd. Det sto 2-0 til Skeid ved pause.
Nesodden startet 2. omgang med to store sjanser, men scoret først ved Magnus Haugstad(18) som fra langt hold styrte ballen i mål med venstrebeinet da han så at Skeid-keeperen sto for langt ute på banen. 
Kort oppsummert hadde Skeid mest av banespillet, men Nesodden de største sjansene. Sluttresultatet ble 3-1 da Skeid også scoret på heading etter corner. Begge lag prøvde mange nye spillere. 




Skomaker Andersen til samfunnshuset

Tradisjonen tro reiser Teater Winge rundt i hele Norge med Jul i Skomakergata. Vi møter alle de kjente og kjære karakterene fra TV- serien. Stine, Politimester Klinke, Blomsterhandler Rosengren, Fru Enebær på torget, Anti Jhul og Tøfflus, leieboeren til Skomakeren, som elsker alle barn. Fredag 17.desember klokka 18.00 blir det forestilling i samfunnshuset på Tangen med alle de kjæreste sangene fra Jul i Skomakergata. Henki Kolstads barnebarn Marius Kolstad spiller Skomaker Andersen og nyheten i år er at Stephen Ackles spiller Bakermester Snipp. Nesodden-baserte Julie Winge har regi, mens søsteren, Viktoria, har tilrettelagt stykket for scenen. 

lørdag 11. desember 2010

Nesodden-folk: Vidar Syvertsen

ILDSJEL: Vidar Syvertsen, snart 63, som han selv sier, vinner av Idrettsprisen 2010 her på halvøya, er klar for dagens vinterkamp mot Skeid på Vollsløkka.. (Foto: Bjørn Bratten)

Nu hvil deg, borger..

Vidar Syvertsen (snart 63) klar for A-lags-kamp mot Skeid!


I de bleke strålene fra en dalende vintersol, med et tosifret antall kuldegrader utenfor, sitter Vidar Syvertsen (snart 63) i stua si på Fagerstrand og tenker på fotball.
— Det begynner allerede søndag, mot Skeid i Valhall, sier han.
Det er selvfølgelig det nyopprykkede A-laget til NIF, Nesoddens Idrettsforening, han snakker om.

PRISVINNER: Jeg har lært mye av min tidligere sjef i kommunen, Helge Hansen, sier Vidar Syvertsen..

Etter rundt 40 år som spiller og trener, nylig vinner av Nesodden Idrettsråds Idrettspris, ildsjel og fotballentusiast, spesielt i arbeidet med barn og unge her på halvøya, kunne han selvfølgelig ha lent seg tilbake i godstolen og hvilt på laurbærene.
— Det blir sju turer bare til Trøndelag i 2011, til Rosenborg 2, Nardo 2, Steinkjer, Tiller, Levanger – ja, vi er jo tre i støtteapparatet, Anne Olsen og Gunnar Nørbech i tillegg til meg sjøl, vi kommer vel til å dele litt på reisingen..
Det er kanskje ikke alle på Nesodden som har fått med seg det historiske faktum at Nesodden IF etter seier mot Korsvoll i høst rykket opp i annen divisjon.
— I mange år nå har vi ligget i tredje divisjon, de siste åra har vi vekslet mellom tredje og fjerde, forteller Vidar, som de siste åra har kjørt den yngste sønnen sin til A-lagskamper rundt omkring. Slik gikk det til at Vidar kom inn i støtteapparatet i denne omgang.
Og mens Vidar kommer inn i støtteapparatet må sønnen avslutte sin karriere på grunn av sitt deltidsarbeid på Vinterbro-senteret.
— Umulig å kombinere deltid med fotball, konstaterer Vidar.
Så hva er det som er drivkraften bak en ildsjels innsatsvilje?
— Jeg har lært mye av min tidligere sjef i kommunen, Helge Hansen i Park og Idrett, han var min sjef i 15 år. Han hadde alltid tid og overskudd til å lytte til de unge når de hadde noe å komme med. Ingenting var for smått for å stoppe opp og ta en prat. Og så er det kona, da. Hun skal ha en del av æren, hun har vært viktig for at dette skulle fungere.
-bb/

"Vanntårnet er kommunens ansvar.."

VANNTÅRNET: Kommunen antyder at kunstforeningen må finne sponsorer som kan komme inn og betale for vedlikehold.. (Foto: Bjørn Bratten)

Kunstforeningsleder:

- Kommunen 
er eier,
vi leier..

- Nesodden kunstforening kan ikke sånn uten videre, som teknisk leder i kommunen synes å antyde i Amta forleden, inngå noen sponsoravtale med for eksempel banker eller andre som det måtte være naturlig å spørre om hjelp til reparasjon av Vanntårnet, sier leder i Nesodden kunstforening, Tove Slinde (bildet til venstre), til Avisa Nesodden. 
Det var tidligere denne uka at teknisk sjef Kjell Jonassen i kommunen antydet at kunstforeningen kunne gå ut på sponsormarkedet for å få dekket utgiftene til reparasjon av Vanntårnet. Kunstforeningen har orientert alle gruppelederne om behovet for en rask reparasjon av Vanntårnet til rundt en halv million kroner. 
- Det blir antydet fra kommunen at vi nå får interessante naboer og at vi kanskje kan se tårnet i sammenheng med utbyggingen av Tangen Sentrum. Men det er kommunen som eier Vanntårnet, mens vi er leietakere. Som leietakere har vi meldt behovet for reparasjoner, men det er jo eier som har ansvaret for å få utført reparasjonene, mener Tove Slinde.