torsdag 2. desember 2010

Kommunestyremøte i dag

AMTA: Støtter arbeiderpartiets kandidat Erik Moe i ordførerkampen.. (Faksimile: Amta)


Dystert varsel fra Amta:

ORDFØRER- VALG KAN BLI STYGT!

Ordførervalg kan bli stygt, varsler lokalavisa Akershus Amtstidende i sin leder i dag foran kveldens kommunestyremøte. Der skal det tas stilling til om det skal bli direkte valg på ordfører under neste års kommunevalg. Amta støtter arbeiderpartiet i denne saken, hvor partiets tidligere ordfører Erik Moe står klar til å overta ordførerklubben etter SV’er Christian Hintze Holm.GAMLEORDFØREREN: 
Amta støtter Aps 
ordførerkandidat Erik Moe..


I arbeidsgruppa som har utredet spørsmålet i kommunestyret går flertallet inn for innføring av direkte ordførervalg gjennom en ordning med rådgivende folkeavstemning, som er nødvendig fordi stortinget har opphevet den forsøksordningen som bidro til at Hintze Holm ble valgt sist.

Amta påtar seg rollen som spåmann i dagens leder. De mener at Høyre kommer til å gå fram ved neste kommunevalget, mens SV’s støttespillere vil gå tilbake. Jo da, de har en viss støtte fra meningsmålingene. Men som politikerne fra alle partier er enige om når det passer seg slik, meningsmålinger er ikke valg. 


VIL MER: Hintze Holm ønsker en tredje periode..

Amta skriver at de har sansen for ordningen med direkte ordførervalg. Men hvis Hintze Holm blir valgt til ordfører i en rådgivende folkeavstemning, mens Ap, Høyre og Frp tar kommunestyreflertallet, tror vi ordførerkampen kan bli styggere enn noen gang, skriver Amtas lederskribent. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar