mandag 27. desember 2010

Film: Skyggesiden (Sv.)

SKYGGESIDEN: Noomi Rapace bekrefter sitt ry som en sterk skuespiller. Her med barn og mann, (Noomi Rapaces eksmann Ola Rapace), i familieidyllen før det ringer i telefonen. . (FOTO: Filmweb)

Når livet nesten ikke 
er til å holde ut 

Film: Skyggesiden (Sv.)
Regi: Pernilla August
Med Noomi Rapace, Ola Rapace, Tehilla Blad, Alpha Blad, Ville Virtanen, Outi Mäenpää

Karakter: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Leena (Noomi Rapace) har fått seg en flott mann (Noomis eksmann Ola Rapace), to fine døtre og et trygt og godt liv, så når hennes mor ringer og ber henne møte opp ved sitt dødsleie er det som å få en telefon fra helvete. Filmen forteller oss hvorfor.
Pernilla August, feiret svensk skuespiller, debuterer som regissør med denne filmen etter en bok av den finske forfatteren Susanna Alakoski som forteller om en finsk innvandrerfamilie til Sverige som går i oppløsning i et hav av alkohol.


LEENA:
Tehilla Blad 
i rollen som 
Leena som barn.. 
(Foto: Filmweb)
Historien er ikke original, men den er ordentlig og inntrengende gjort, og Noomi Rapace bekrefter sitt ry som en sterk skuespiller – hennes grep om de dystre, forsteinete rollene får fritt spillerom i denne filmen, som heller ikke legger fingrene imellom i skildringene av barnas lidelser.
På et tidspunkt frykter vi at det hele skal tippe over i et pinefullt melodrama, men regissør August tar seg fint inn og lander på begge beina.
Uten at vi her skal overforklare filmen blir konklusjonen at kjærligheten løser det meste,  men i denne fortellingen blir det ikke på noen måte klissete, slik det kan høres ut i den forterpete klisjéen. 
-bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar