søndag 31. oktober 2010

Facebook-filmen: Catfish (Am.)

FACEBOOK: - Se, så vakre vi er sammen, sier ”Megan”. Hun har manipulert sitt  Facebook- bilde sammen med et bilde av avstands- kjæresten Nev..


Ett fjes her, og ett fjes der.. 

Spillefilmen om Facebook går på kino nå. Her kommer dokumentarfilmen.. 

Regi: Ariel Schulman, Henry Joost. 
Med Yaniv Schulman, Megan Faccio, Angela Wesselmann-Pierce, Abby Pierce 

Karakter: 1, 2, 3, 4, 5, 6


Den New York-baserte stillsfotografen Yaniv ”Nev” Schulman får en dag en henvendelse fra en kvinne i en liten bygd i Michigan som spør om det er ok at hennes åtte år gamle datter Abby får lov å male et bilde etter et foto som han nettopp har fått på trykk i The New Yorker.
Nev har ingenting imot dette og snart detter det inn kartonger med nye malerier av den begavede åtte-åringen og suksessen øker slik at moren, for datterens penger, kjøper et eget galleri i hjembygda. Der får man fort en forbløffende omsetning av bilder til drømmepriser på flere tusen dollar pr. stykk.
Dette er i begynnelsen av 2007 og mesteparten av kommunikasjonen mellom Angela og Nev foregår pr. Facebook som på denne tiden er i ferd med å utbre seg for alvor. Nevs bror, filmmannen Ariel, eller Rel blant venner, fatter interesse for den åtte år gamle kunstneren og begynner å filme broren, litt på måfå, i tilfelle det skulle ligge en historie skjult her..
Snart baller det på seg. Abbys stesøster Megan, 19 år gammel modell, danser og sanger, og vidunderlig vakker, skal det vise seg av Facebook-bildet hennes, dukker opp, og Nev fatter interesse. Snart er de i gang med en het korrespondanse på Facebook og når filmteamet til Ariel en dag skal på en fotojobb i Denver, Colorado, blir Nev med – kanskje med en fjern tanke om at han skal reise innom Megan på veien.
I mellomtiden har forestillingen om denne vidunderlige Facebook-familien der ute på bondelandet, med spennende kunstutstillinger, vakre mennesker, svimlende honorarer, samt et sjarmerende landsens liv med hester og sangopptredener, stadig vokst på seg. Angela, Abbys og Megans mor, viser seg forøvrig også å være slående vakker når hennes Facebook-bilde en dag åpenbarer seg.. (Ariel: ..thats her mom? wow, she's really hot..!)
På denne tiden får også Nev for første gang telefonkontakt med Megan, og det blir til noen hete nattlige samtaler..
Samtidig begynner mistanken å spire. På hotellet i Vail i Colorado, der Schulmann-brødrene lager en dokumentarfilm om en dansekonkurranse, begynner brødrene å etterforske en lydtape som Megan har sendt av en av sine sanger, og mistanken øker. De bestemmer seg for å reise til Megans gård i Michigan..
For leserens skyld skal vi ikke røpe mer, men som man forstår handler det om svik og bedrag og det vi i dag på nøkternt moderne facebook-språk kaller identitetstyverier. Og om du tar ett fjes her og ett fjes der fra Facebook har du snart dannet en helt egen Facebook-familie.
Takket være den snarrådige inngripen til Nevs storebror er fenomenet slående dokumentert, med et dramatisk og nesten tragisk utfall – en skikkelig Facebook-tankestiller.. Catfish er på vei til en kino eller TV nær deg..
-bb/ 


Trailer for Catfish: http://www.imdb.com/video/imdb/vi769787417/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar