mandag 11. oktober 2010

Nesoddensk på Det norske

STILLE: Hyggelig matinéstemning  i foajeen på Det norske Teatret klokka 1200 om formiddagen.. (Foto: Egil Houg)


Stille sanger og varme dikt

Anne Lande og pianisten, komponisten og arrangøren Per Husby er denne uka, til og med lørdag - å høre i foajeen i Det norske Teatret. På teatrets plakat heter programmet Vakre stille songar og varme dikt. Anne framfører lyrikk til Pers akkompagnement. Paret har allerede begått CD'ene  Sakte sanger, og Helt nær

Vi må få lov å kalle Anne Lande nesodding, men hun har mye hedmarksjord under neglene, og det preger også repertoaret. Både på CD'ene og i konserter har hun ofte tolket tekster av blant andre Rolf Jacobsen og Alf Prøysen. Hver dag denne uka får vi høre utvalg av disse, og ikke minst hennes egne tekster.

Det er mye vemod i Anne Landes tekster, både hennes egne og de hun har valgt fra andres samlinger, og det er kanskje like mye opplesing når hun synger, som det er sang når hun bare leser diktene. Per Husby har vært hennes musikalske ledsager i flere år, og det er en fryd å høre hvordan hans komposisjoner og arrangementer og hennes tekster blir til det plakaten lover: Stille sanger og varme dikt. Ja, de varmet.


VEMOD: Stille sanger og varme 
dikt med Anne Lande.. (Foto: Egil Houg)

Det er en veldig hyggelig matinéstemning kl. 12 på formiddagen i foajéen (kva er no foajé på nynorsk?) i Det Norske med kaffi og tiltugg. Og så er underholdningen GRATIS!

Avisa Nesodden anbefaler alle nesoddinger en hyggelig, høstlig nesoddenopplevelse i hovedstaden.

Av Egil Houg

  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar