mandag 18. oktober 2010

La bilen stå hjemme - ta båten!

BJØRVIKAHer ligger kjernen til de nye trafikk-problemene i  Oslo sentrum: Gamle E18 gjennom hovedstaden er blitt anleggsområde. Trafikkmaskinen i bakgrunnen synger på siste verset.. (Foto: Bjørn Bratten)


Ekebergproppen stanser Oslo


De kaller det Ekebergproppen, det som nå skjer i Oslo-trafikken. Drøbak-bussene er blant de som er hardest rammet. Og aldri har det vært et mindre poeng for nesoddinger å kjøre til jobben i byen..

De kaller det Ekebergproppen. Det er der, i Ekebergtunnelen, at køene stanger mest intenst. Kanskje ikke alle har skjønt at Bjørvika ligger midt i hjertet av Oslo og at omfattende anleggsarbeider der vil måtte få store konsekvenser for trafikkbildet i hele byen. 
Det meldes om kaos etter trafikkomleggingen som ble gjennomført da Operatunnelen ble åpnet. Og vi som trodde at den skulle føre til at trafikken gikk lettere. Men i morgenrushet skal jo folk flest inn i sentrum, de skal ikke kjøre gjennom byen og ut på den andre siden. 


E 18 SETT SØROVER
Slik forgår all verdens 
herlighet. Støvskyene 
ute til høyre i bildet 
gir bud om utbyggingen 
på Sørenga, der tredje 
byggetrinn blir lagt ut 
for salg i disse dager. 
Det går unna.. 
(Foto: Bjørn Bratten)


Særlig køene nordfra og østfra er blitt enorme. Det meldes om rundt 50 minutters lengre kjøretid enn før åpningen av Operatunnelen. Bussene står bom fast enten de kommer fra nord, øst eller sør eller vest inn mot Oslo. Drøbak-bussene er blant de som er mest utsatt. Nå jobbes det med ordninger som skal gi rutebussene forrang, blant annet ved å slippe dem gjennom havnetraseen. Mange busspassasjerer som kommer nordfra har begynt å gå av bussen på Helsfyr og ta T-banen inn til sentrum. Det er jo ingen dum idé. Men det er kanskje ingen god idé for den som har sittet en time på bussen og forventer å komme til døra på jobben.
For resten av oss gjelder mottoet i disse dager: Sett bilen hjemme. Dét er i hvert fall en god idé - et par år fremover. Aldri har det vært et mindre poeng for nesodd-folk å kjøre til jobben i byen. Kommunikasjonsrådgiver Kjell Solem i Statens Vegvesen sier de to neste årene vil gi trafikkproblemer før Bjørvika-prosjektet er fullført. Men toget går - for de som har den muligheten..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar