torsdag 28. oktober 2010

Gratulerer med nettgalleri, Nesodden!

ELENDIG: Den fotografiske gjengivelsen på kommunens nettgalleri av Maria Veronica Solems bilde Begynnelsen 3 er ikke bra.. Men er Maria Veronica Solem fornøyd?Kultursjef Marit Mellem medgir at ikke alle bildene har tilfredsstillende fotografisk gjengivelse


Som den første kommunen i landet åpner Nesodden i disse dager et kunstgalleri på nett. Kanskje ikke så rart at Nesodden er først ute, når vi vet at Nesodden kommune er den kommunen i landet med høyest kunstnertetthet, skriver kultursjef Marit Mellem på nettgalleriets åpningsside.
- Politikerne våre har i mange år prioritert å investere i arbeider av halvøyas kunstnere. De synes det er viktig at framtredende nesoddkunstneres arbeid blir presentert i det offentlige rom, i bygg der folk ferdes.
- Ved åpningen eier kommunen 234 kunstverk fordelt på 18 forskjelige visningssteder, ifølge kultursjefen, som innrømmer at galleriet ikke er ferdigstilt.
Noen av arbeidene fortjener bedre fotografisk gjengivelse, sier hun.


MOT KVELD: Per Kleiva, derimot.. (Bilde: Per Kleiva)


Vi valgte tilfeldig noen bilder av Maria Veronica Solem, en av halvøyas mest populære kunstnere. Gjengivelsen f.eks. av hennes bildeserie Begynnelsen 1, 2 og 3 sto langt tilbake å ønske, for å si det forsiktig..
Vi sjekket også Per Kleiva og kan fastslå at for eksempel hans verk av året, Mot kveld, er forskrifts- messig gjengitt..
-bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar