tirsdag 4. mars 2008

Nesodden sett fra Enga


Imponerende!

Av Liv Breines
VålerengaV
et ikke helt hvordan det er der sør, men her inne i Oslofjordbotn er vi ikke bedre vant enn at vi lar oss imponere over hestehov og blåveis i begynnelsen av mars. Hestehov fordi vi så den i forrige uke som jo var i februar, og blåveis for det er jo en nokså sjelden vare bare sånn generelt.
Når sant skal sies hadde vi rota oss helt ut i Bærum for å finne den blåveisen, mens hestehoven blomstret fritt i skråninga ved vår lokale t-bane. Har isen gått sånn at vi kan komme sør og sjekke vårens frammars?
Sånn helt privat liker vi jo at det så tydelig går mot vår og varme, men det er likevel skremmende. Sist søndag gikk Vasaloppet av stabelen, de viste bilder fra tidligere år der det var 20 minusgrader og folk forfrøs både det ene og det andre. I år kunne man gått i shorts, litt snø var det jo, men kaldt var det ikke.
Kanskje derfor nordmannen Aukland vant, vi er slett ikke lengre vant til kulde og tøffe forhold. Nordmannen trives nå best i varmen? Klima er viktig, nå som før, likevel har Miljøverndepartementet mindre å rutte med enn for 12 år siden, skal det være slik? Vi liker ikke å se eller tenke lengre enn vår egen nesetipp. Jeg er i hvert fall glad vi skimter Nesodden på fine dager.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar