fredag 18. januar 2008

Like før Tangen Brygge-utbyggingMYE GLASS: Det nye terminal- bygget blir gjennom- siktig. (Ill. Statens Vegvesen).TETT
: Men det blir tett, til avveksling fra det nåværende, som ikke gir mye beskyttelse. (Foto: Bjørn Bratten)


Men krangelen fortsetter


Nå er det like før starten på utbyggingen av Tangen Brygge med nytt venterom, ny kiosk, ny parkeringsplass og diverse andre justeringer av parkering og kjøreforhold, alt til en kostnad på rundt 40 millioner kroner. Men helt inntil det siste fortsetter krangelen om hvem som skal drive og vedlikeholde området.

- Jeg håpet og trodde i det lengste at vi skulle komme i gang i løpet av januar, men nå må vi nok ut i starten av februar før det er klart, sier prosjektleder Karsten Nordstrand i Statens Vegvesen til Avisa Nesodden.
- Det som gjenstår av problemstillinger er forholdet til kommunen om drift, vedlikehold og eiendomsforhold, som fortsatt ikke er hundre prosent avklart.
- Vi har jo ikke hittil vært fornøyd med kommunens vedlikehold av området, det kan jo den som ferdes i området ha gjort seg opp en mening om selv, sier Nordstrand.
Mens kommunen gjerne vil beholde langtidsparkeringen, med tanke på de inntektene det innbringer, vil Statens Vegvesen ha inn Akershus Kollektiv Terminaler, som i dag driver både busstasjonen på Galleri Oslo og bussterminalene i Sandvika og på Lillestrøm.
Cato Jahr, som leder rådmannskontoret i kommunen, bekrefter overfor Avisa Nesodden at de er i diskusjon med vegvesenet om drift og vedlikehold av bryggeterminalen.
- Men akkurat nå venter vi faktisk på et innspill fra prosjektleder Nordstrand etter en rekke møter hvor man har diskutert mulige løsninger, sier Jahr. – Det er helt riktig. Det innspillet er på vei, svarer Karsten Nordstrand.
Nye Tangen Brygge skal stå klar 15.mai 2009..Bjørn..


1 kommentar:

  1. Jeg har prøvd å få noe svar på om hvor mange mennesker det er plass til, om det blir sitteplasser osv.. Slik det ser ut på denne tegningen er det omtrent, ja, faktisk nesten nøyaktig det samme flateinnholdet som det gamle skuret, men taket er altså tett og veggene likeså, får vi håpe. Det er fristende å si at de kunne gjøre det mindre og mer sparsommelig hvis de skulle gjøre det bedre.. Men de får vel duge for oss, det sjøfarende folket på Nesodden..

    SvarSlett