søndag 6. januar 2008

Nesoddblikk: Vinteropplag på Kavringen

 VINTEROPPLAG: Vinterfreden har senket seg over opplagsplassen på Kavringen. Ute i sundet lyser det fra kaia på Ildjernet.. (Alle fotos: Bjørn Bratten)
Den første store snødagen

SNØ-MANN: Fin snømann med snølykt laget av Svein Aage Hopstad og familie..

Vi var ikke de første som kom stien til Kavringen i skumringstimen denne første store snødagen, men det var ikke mye om å gjøre. Vi var i hvert fall blant de aller første til å tråkke den tunge snøen på den smale stien fra Sjøstrand, men da vi kom ned til den lille brua over sundet til øya, var det allerede måket, og på den andre siden hadde Svein Aage Hopstad, samboer Tove Elisabeth Andersen og toåringen Uma, ikke oppkalt etter Thurman, rukket å feie brygga og bygge både en prektig snømann med lys i hodet og to fine snølykter.

Da vi kom hadde mor og barn søkt inn i den lune varmen i skøyta Nordstjernen 1, 72 fot lang med 70 kvadratmeter boflate, der familien, i hvert fall mor og far, har bygd og bodd allerede i ti år nå, og var ikke til å rikke ut til fotografen, men pappa var ikke vond å be om en rask rapport om byggeriet: 
TRE-BÅT-BYG-GER: 
Svein Aage Hopstad 
leier og driver 
slippen på Kavringen..

- Vi tar sikte på å være ferdig med restaureringen av denne skøyta, bygd i 1921 og forlenget i 1959, til neste år, altså i 2009. Nei, vi har ikke noen spesielle planer om hva vi skal gjøre da, det er jo selve byggingen som er artig, sier Svein Aage, som nå leier og driver slippen på Kavringen, mens Tove Elisabeth jobber i byen.
Svein Aage er trebåtbygger og kystskipper og kranfører og kunne åpenbart ikke funnet på noe bedre å gjøre, og det gjelder så vidt vi forstår også samboer Tove Elisabeth, for det var faktisk hun som kom på ideen med å bygge og bo i båten. 


SNØ-
RYD- DING: 
Ebbe Peder- sen, 
født og 
oppvokst 
på Kavrin-gen.. 


Ebbe Pedersen, som er født og oppvokst på Kavringen og også var i gang med snørydding på slippen da vi kom forbi, forteller om hvordan han i barndommen rodde og gikk til skolen fra Kavringen. Nå har han flyttet til Fjordvangen, men han jobber i byen, og siden Fjordvangen er et værhardt sted med mye vind pendler han til byen med egen båt fra Kavringen, og så går han over land til Fjordvangen når han kommer hjem om kvelden.


SEILTUR: Daniel Scheidegger og Gisle Rostvåg kommer inn fra havet..


Ute på moloen legger akkurat en seilbåt til i snøkavet. Det er Daniel Scheidegger og Gisle Rostvåg som har vært på årets første seiltur med Gisles båt.
- En kjapp tur rundt Ildjernet. Det gikk vel med en knops fart. Det var nærmest blikkstille. En deilig tur, selv om vi strengt tatt ikke var kledt for formålet, forteller de to..
KAVRINGEN: Vi var ikke de første som kom stien til Kavringen i skumringstimen denne første store snødagen..
-bb/


Finn mer i BLOGGARKIVET

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar