onsdag 9. januar 2008

Film: O'Horten


Regi: Bent Hamer
Med Bård Owe (bildet), Espen Skjønberg, Ghita Nørby, Henny Moan, Trond Viggo Torgersen, Per Jansen, Anette Sagen, Bjørn Floberg

Flere hakk
over stusslig

Regissør Bent Hamer fortsetter sin vandring i stusslig-land. Etter ”Eggs” og ”Salmer fra kjøkkenet” er det den unnselige og umælende, men etter hvert ganske handlekraftige lokfører Odd Horten (ordknapt og lakonisk, men følsomt spilt av veteranen Bård Owe) og hans pussige pensjonistliv som fanger interessen vår.
Vi blir med på hans siste tur med Signal-eller-hva-det-toget-heter-nå, til Bergen, hans stusslige overnatting i pensjonatet til den inntagende pensjonatvertinne Henny Moan, hans siste kveld med lokførergjengen, som ender med barnevaktsitting, som fører til at han kommer for seint til sin aller siste tur, som gjør ham skamfull, som igjen fører til..
Det er ikke all verdens drama som utspiller seg, men det begynner forsiktig, men muntert, så roer det seg litt, og så stiger det, både dramatisk og på humorplanet, og stigningen er såpass solid at det etter hvert blir riktig så absurd, og aldri så lite uvirkelig. Men det er morsomt, riktig morsomt, og småpussig og fint.
Så dermed hever Hamer seg denne gang faktisk flere hakk over den ganske alminnelige stussligheten. Vises i Oslo på Saga 5 og Vika 3 i uke 5.
En femmer på den usynlige terningen...Bjørn..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar