onsdag 30. januar 2008

En flik av opera


Du ser den som en skinnende liten hvit firkant over kongeskipet Norge der det ligger ved den gamle Fred. Olsen-kaia. Det er alt vi sjøfarende på vei inn i Oslos indre havn får med oss av den splitter nye operabygningen når vi kommer sjøveien til hovedstaden.
Og det gjelder jo ikke bare oss på Nesoddbåtene. Alle ferjene og cruiseskipene kommer jo den samme veien, bortsett fra danskebåtene, da. De kommer riktignok den samme veien, men de legger til på østsiden av Vippetangen, så der får de jo fritt syn mot den marmorhvite, eller -gule, alt ettersom, operabygningen. Men danskebåtene skal flyttes til Filipstad-området.
Så er det ikke slik at operaen ligger der bare for å ses fra sjøen. Men det er ikke fritt for at man tenker, i krystallklar etterpåklokskap, at den ligger bortgjemt der borte i Bjørvika. Det skulle bli så fint med kultur i Bjørvika, ikke minst i sammenheng med bydelene i det gamle Oslo. Men nå ødelegger barkode-bebyggelsen de mulighetene til kontakt som lå i den beliggenheten.
Så operaen burde ligget på Vestbanen? Nei, overhode ikke, der er/var det for trangt. Operaen skulle ligget ytterst på Vippetangen, det er det den skulle gjort. På Vippetangen. Ikke sant?..BB..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar