onsdag 2. januar 2008

Aviskrangel om eikeskogen på Berger

Forsvarer seg: Redaktør Knut Jeppsson i Nesoddposten har ertet på seg kommunetoppene. (Foto: Bjørn Bratten)

Kommunetoppene raser

mot avisreportasje

Gratisavisa Nesoddposten får det glatte lag av kommunetoppene i det nye nummeret som lå i postkassene på Nesodden denne uka. Men så har heller ikke avisa lagt fingrene imellom i sin kritikk av kommunen. Nesoddposten-redaktør Knut Jeppsson forsvarer seg med at kritikken er fremkommet i et leserinnlegg, og mener at den dermed ikke står som avisas mening.
- Men det du kaller et leserinnlegg fremstår jo som en reportasje, der den som har skrevet historien utgir seg for å være en representant for Nesoddposten? Da er det kanskje ikke så rart at det oppfattes som en reportasje i avisas regi?
- Ja, hvis han har utgitt seg for å være journalist så er jo det i strid med forutsetningene.
- Du er ansvarlig redaktør. Så du ikke da du leste historien at det var skrevet som en reportasje?
- Nei, jeg må innrømme at jeg ikke fikk lest historien før den gikk til trykkeriet. Det var et stort arbeidspress før deadline og jeg regnet med at det var i orden, sier Knut Jeppsson.
Det er tidligere komunestyrerepresentant for De Grønne på Nesodden, Ulf Johansen Krange, som har skrevet reportasjen om Kommuneplanen og det biologiske mangfoldet, der eikeskogen på Berger er det sentrale temaet.
I sin faste spalte i avisa, ”Ordførerens hjørne”, peker ordfører Christian Hintze Holm på utsagn i Kranges tekst om at kommunen fremstår som ”et hodeløst monster som vil ødelegge vår verden”.
- Det brukes sterke ord som ”skandale”, ”massive og ødeleggende utbygginger” og ”miljøkriminalitet”. Slike karakteristikker må man finne seg i – men bare dersom de er i nærheten av sannheten, skriver ordføreren, som stiller spørsmål ved avisens og journalistens motiver.
I et eget innlegg over en hel side i den samme avisa tar kommunens plan- og bygningssjef Kari Myhre Hellem og miljøvernrådgiver Ellen Lien fram det helt tunge skytset og refererer til pressens Vær Varsom-plakat. De mener Krange har utgitt seg for å være journalist for avisa, og dessuten selv bor og har eiendom i det aktuelle området, noe som de mener gjør ham inhabil i rollen som journalist.. Bjørn/Sidsel

1 kommentar:

  1. Jeg antar at redaktør Jeppson har misforstått dette med den velkjente redaktørplakaten, han har vel hengt opp en plakat fra Circus Agora eller kanskje Arnardo.

    MacSyvern

    SvarSlett