tirsdag 8. januar 2008

TV-omtalen

Skudd mot
bevegelig mål


TV2 har skiftet Tabloid-programleder igjen. Den kanskje i overkant, for TV2s formål, runde og godslige sosialdemokraten Jan Øyvind Helgesen er byttet ut med en annen erfaren programleder og journalist, Trude Teige. På sin første dag hadde hun innkalt alt som kunne krype og gå av mediavillige rikinger her i landet, ledsaget av stamgjesten, Frp.-formann Siv Jensen, for å konfrontere statsminister Jens Stoltenberg med kjøpmann og riking Stein Erik Hagens utfall om øst-europeiske tilstander i Norge. Det så ut som det skulle bli statsministeren mot røkla.
Men kjøpmann Hagen hadde meldt avbud, han var opptatt med et viktig middagsselskap med 30 gjester, ble det sagt, uten at det ble nevnt hvor mange av dem som var øst-europeere. Så da ble det den aldrende hedersmann Olav Thon som måtte fronte øst-europa-og-sovjet-stat-veklagene, for hverken Trygve Hegnar eller rikingkollega Jens Ulltveit Moe så noe poeng i å støtte Hagens klagesang. De mente tvert i mot at Norge var et deilig sted for investorer.
Og da Olav Thon ikke fremsto som direkte overbevisende i sine øst-europa-argumenter, og heller ikke Siv Jensen uten videre hengte seg på øst-europa-vinkelen, men var mer interessert i å snakke om hvordan Ap blir trukket til venstre av SV i regjering, skiftet programlederen målskive: - Ok, glem Sovjetstaten, svar heller på hvordan det er å bli trukket til venstre av SV, sa programlederen til statsministeren. Ikke noen pangstart, altså, etter vår oppfatning, for den nye programlederen, men da Olav Thon avsluttet med en sang, ble det et riktig artig underholdningsprogram av Tabloid...Bjørn..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar