lørdag 12. januar 2008

Kommentar: For nye lesere

Fyret, Nesoddtangen. Alle foto: Bjørn Bratten
 

SUPER.
LOKAL.Kultur
blogg 
med Nesodd
vinkel
Av BJØRN BRATTEN, avisanesodden.no


Velkommen tilbake til Avisa Nesodden, kulturbloggen som har vært borte i et par år som lokalblogg på østkanten i Oslo, ostkantliv.no.  Nå gjenåpner vi virksomheten på Nesodden fra høsten 2010, i forbindelse med åpningen av den nye hurtigbåtruta 10.oktober. Nytt i den Nye Avisa Nesodden skal bli en ny logo, med Nesodden-symbolet, fyret på Tangen, som blikkfang. Nytt er også henvisningslinja under logoen, der sentrale institusjoner, organisasjoner, offentlige såvel som private, er tenkt gitt plass. Her vil det være plass for oppslag om velarbeid hvor velforeningene er velkomne med sine oppslag, ungdomsarbeid, bilder av ungene våre, kulturinnslag, kommunale sakslister, osv., alt som vil øke nærheten for publikum til lokale tiltak i kommunen av mange forskjellig slag.

NESODDEN VESTSIDE
Badehus, Promenaden.

På de to årene vi har vært borte har det skjedd atskillig på Nesodden. Det mest synlige er de nye båtene, et område hvor vi engasjerte oss spesielt sterkt under vår tid på Nesodden. Våre reportasjer på toppen av bloggen i skrivende stund er en jubileums-historie om Slaget om Hurtigbåten for to år siden. Da passer det godt at hurtigbåten kommer tilbake når vi starter opp igjen. På Tangen er det også enorme forandringer siden vi la ned på Nesodden. Vi skrev en del reportasjer om forberedelsene til det som nå skjer, men virkeligheten er langt mer drastisk enn det vi klarte å forestille oss. 


SPASERVEI: Toveien


 I løpet av våre år som avisanesodden.no har vi trykket rundt 180 reportasjer, kommentarer, anmeldelser (vi får med oss det grøvste at det som går av filmer på kino i hovedstaden der inne, uten at vi altså ikke på noen måte gjør krav på å dekke det hele), og humorserier. Da vi reiste sto klikktelleren vår på rundt 3000 klikk (den ble installert vinteren 2008), og mens vi har vært borte er den kommet opp i over 13000 klikk. Det er det som er så mirakuløst med nettet - ikke bare blir bloggene liggende urørt i årevis mens du gjør andre ting, og når du kommer tilbake har den sust og gått av seg sjøl. Vi regner med at det var den store interessen for vår dekning av hurtigbåtsaken, som Amta knapt berørte, som er årsak til en del av disse klikkene. 

OKSVAL BARNEHAGE 
17.MARS 2008:  
Fra.v.: Casper (2), Bjørn (3), 
Mathias (3), Leah (3) og Kristin Iversen.


Vår ambisjon er å være et ørlite, ja, sogar knøttlite journalistisk alternativ i hverdagen. Vi tar ikke mål av oss til å konkurrere med amta. Men kanskje det likevel, trass i knøttlitenheten, kan komme ett og annet interessant innspill hvor saker ses fra en litt annen vinkel. Og med litt flaks kan kanskje knøttlitenheten bli litt mer enn knøttlite. I all beskjedenhet.. Nesoddvinkelen!.. Følg med! Og bruk kommentarboksen flittig!

4 kommentarer:

 1. Synes du kanskje bør bestemme deg for om det er "Nesoddvinkelen" eller "Nesoddtangenvinkelen" ;)

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.

  SvarSlett
 3. Takk for kommentar, tolker semikolon som et skjevt lite smil. Ellers er det jo altså vår ambisjon å dekke hele Nesodden. hilsen Bjørn Bratten

  SvarSlett
 4. Gratulerer til den nye nettadressen! Tror snart bloggen har oppfyllt drömmen sin:-)
  /Marius

  SvarSlett