mandag 4. februar 2008

Film: Lust, Caution (Am./Kin.)
MATT: Mesterregissøren Ang Lee ikke alltid på topp. Her med Tang Wei og Tony Leung i Gulløvevinneren Lust, Caution.. (Foto: Filmweb)

Matt Gulløve fra Ang Lee

Film: Lust, caution (Am./Kin.)
Regi: Ang Lee
Med Tang Wei, Tony Leung, Joan Chen

Karakter: 1, 2, 3, 4, 5, 6

Av BJØRN BRATTEN,  Østkantliv

Etter å ha bergtatt kinopublikummet verden over med en rad strålende filmer, som Bryllupsfesten og Eat Drink Man Woman, og sist med den presise og medrivende Brokeback Mountain, som innbrakte tre Oscar-statuetter, hvorav regiprisen til Ang Lee selv, er den taiwanske mesteren tilbake med en matt og ufokusert film om fordums forhold i det store nabolandet, Kina. Hvordan denne filmen kunne vinne Gulløven i Venezia er for undertegnede et mysterium.
Skjønt handlingen er dramatisk nok: Den uskyldige og forsakte, men, skal det vise seg, handlekraftige ungjenta Wong går med på en plan, utklekket av medstudenter på universitetet i Shanghai, som er sentrale i den kinesiske motstandsbevegelsen i 1942. Planen går ut på å innlede et forhold til, og så myrde, den høytstående politikeren Yee, som leder det hemmelige politiet til den kinesiske quisling-regjeringen som samarbeider med japanerne.
Men kjærlighet oppstår, og et velkjent dilemma får en dramatisk løsning.
Tony Leung er som alltid sterk og karismatisk, her som den politiske dobbeltspilleren Yee, mens Tang Wei er tilforlatelig uskyldig og nærmest unnselig som agenten som blir elskerinne. Men historien er klossete fortalt og miljøet i det okkuperte Shanghai stivt og sjablongmessig filmet. Filmens sterkeste scener er faktisk de erotiske møtene mellom de to.
En blek firer på terningen til Ang Lee denne gang. 
_bb/

Finn mer i KULTUR

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar