tirsdag 19. februar 2008

Hvor er dette? Her er svaret:

(Foto: Bjørn Bratten)

Speiderhytta

på Sefjell

For et par måneder siden trykket vi dette bildet av den koselige tømmerkoia under vignetten: Hvor er dette? Svaret er at dette er den gamle jakt- og speiderhytta på Sefjell, som er en av halvøyas høyeste topper med imponerende 180 høydemeter!
Carl Andreas Heltzen på Søndre Hasle gård, som er grunneier i området, forteller til Avisa Nesodden at hytta ble bygd rundt 1920 av hans bestefar, Carl F. Heltzen, som brukte den som jakthytte.
Heltzen var forøvrig lensmann på Nesodden i en periode, men måtte gi seg på grunn av dårlig hjerte i 1935.
Hytta var i bruk som speiderhytte da Carl Andreas, dagens grunneier, begynte i speideren i 1958, og ble brukt mye som speiderhytte i hans tid i speideren, ikke minst da han var speiderleder.
- Den bærer preg av å ha levd et hardt liv, med flere forsøk på restaurering?
- Ja, det var mye hærverk her tidligere, vi glemte igjen en slegge her en gang, og da var det noen som hadde knust pipa og den fine peisen som vi hadde bygd. Både pipa og peisen er blitt ødelagt igjen, og er blitt gjenoppbygd flere ganger.
- N
oe av grunnen til dette kan ha vært at det var et stort ti-femten meter høyt trigonometrisk tårn her den gang, som kalte på mange bråkmakere, tydeligvis. De seinere åra har det vært mer stille. Vi setter døra åpen og har slått opp lapp om at man bare må ta seg inn og hygge seg, men likevel skjer det at vinduer blir knust osv, forteller Carl Andreas Heltzen...bb..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar