fredag 15. februar 2008

Hurtigbåtbyggingen har startet i Nordfjord


NAVN PÅ HURTIGBÅTEN: Fjord..et eller annet? Eller Prinsessen? Hva mener du? Skriv inn ditt svar i kommentarfeltet nederst i denne historien..

Hva skal båtene hete?

I dag heter de to hurtigbåtene i Nesodden-ruta Prinsen og Prinsessen. I disse dager har Brødrene Aa i Hyen i Nordfjord startet støpingen av karbonfiberskroget til den minste båten, den med 180 plasser, som skal gå inn i ruta til Lysaker etter Prinsessen.
Konsernsjef for hurtigbåt, Ivan Fossan, i Tide Sjø, selskapet som altså vant anbudsrunden om Nesoddensambandet, sier til Avisa Nesodden at han foreløpig ikke har tenkt et øyeblikk på navnespørsmålet, men at det kan det bli aktuelt å gjøre til høsten.
I dag heter Tides hurtigbåter noe med Fjord.., og den båten som ligner mest på den minste hurtigbåten i dag, og som vi ser på bildet her, heter Fjordkatt.

Kongelig navn?
Spørsmålet, som vi her på Nesodden nok vil finne grunn til å tenke over, er jo om vi skal få et navn som passer inn i navnevalgene i fjordene på Vestlandet, eller om vi skal ønske å fortsette vår stolte tradisjon med rojale navn på hurtigbåtene.
Fossan forteller forøvrig at de tre ferjene som skal gå inn i Nesoddenruta, også når hurtigbåten Prinsen, ifølge opplegget til Ruter, blir innstilt på kveldsrutene, skal bygges av et Aker-verft i Frankrike. Der vil det jo også bli et navnespørsmål. Vi får tro at vi får anledning til å komme tilbake til det, også her i Avisa Nesodden.

Trafikk i klumper
- Apropos hurtigbåtene, Fossan, hva skal de to hurtigbåtene gjøre utenom rushtiden. Blir det ikke fryktelig dyrt å bare ha dem liggende uvirksomme?
- Vel, det er slik Ruter har valgt å gjøre det. Og det er jo slik hurtigbåt-sambandene er mange steder på norskekysten. Trafikken går i klumper i rushtiden. Det er vi vant til.
- Men dere har jo selv bekreftet at Nesodden-ruta er den hurtigbåtruta i landet med høyest passasjertall. Ville det ikke vært lukrativ å bruke hurtigbåtene i den ruta på kvelden?
- Vel, som sagt, det er Ruter sitt valg. Og de mener jo at tilbudet også vil bli svært bra med to store ferjer som går halvtimesruter på kvelden, sier Ivan Fossan til Avisa Nesodden....bb..

Les: Ordføreren lover folkemøte om hurtigbåten før påske.. 14.januar

1 kommentar:

  1. Kjære herr redaktør, det er ikke rojale navn på nesoddbåtene, det er eventyrnavn. Det er bare i eventyrene det er prinser og prinsesser, også i kongeriket Norge og noen få andre land som det av og til passer å sammenlikne seg med.

    Egil

    SvarSlett