tirsdag 26. februar 2008

Endelig (nesten) klart for ny matbutikk på Fjellstrand


SNART KLART: Aksel Sandnes har begynt å klargjøre Moghal-lokalene for Jokerforretningen. (Foto: Bjørn Bratten)

Fra Moghal til Joker

Endelig synes det å være klart for ny matforretning på Fjellstrand. Nesoddingen Egil Magdal og sønnen Christian, som skal være daglig leder, reagerte på en artikkel i Amta i januar, og nå ligger alt an til åpning av en forretning i Norgesgruppens Joker-kjede, forhåpentlig i juni, bekrefter Egil Magdal.
- Du er litt tidlig ute, men vi regner med å underskrive en avtale med eierne, Arne og Aksel Sandnes, med det første, sier Egil Magdal.
Moghal og sønn, som har drevet matforretning i lokalene til Arne og Aksel Sandnes siden tidlig nittitall, ryddet ut av matbutikklokalene den 1.februar.
- Det er ikke noen dramatikk i dette. Vi har visst at Sandnes har hatt en person som sto klar til å overta og har vært forberedt på det, sier Aslam Moghal til Avisa Nesodden.
Isenkramen til Moghal, som håndverkere og alle andre på Nesodden har lært seg å dra nytte av de siste åra, på grunn av ekstremt stort utvalg, for å si det forsiktig, skal fortsette som før.
- Det er vanskelig å si hvor lang tid vi trenger på å gjøre lokalene klare til den nye butikken, men vi må vel regne med et par-tre måneder, sier Aksel Sandnes, som allerede er i gang med håndverkerne for å klargjøre til den nye butikken.
Han er tidligere sjømann, selfanger og hvalfanger, opprinnelig fra søre Sunnmøre, men startet faktisk en butikk på Fjellstrand, litt oppe i Fjellveien, populært kalt Hansen på haugen, allerede på tidlig sekstitall. I 1964 bygde han sammen med fetteren, Arne Sandnes, den bygningen som altså nå skal huse både Moghals isenkram og Magdals Jokerforretning.
..bb


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar