mandag 18. februar 2008

Hvor er dette? Her er svaret:

(Foto: Bjørn Bratten)

Fylket ber kommunene
melde fra

I
desember i fjor trykket vi dette bildet av en vakker gammel folkevogn i det grønne et eller annet sted i Nesodd-marka, med spørsmålet: Hvor er dette? Svaret er faktisk at dette ikke er i Nesodden i det hele tatt, men i Frogn. Vi fant bilen inni skauen noen hundre meter fra Svenneløkka oppe i åsen vest for Dal, noen flere hundre meter nord for plassen Hagan, ikke så langt fra Dalsmosan.
Hvor lenge bilen har stått her er ikke godt å si, men det kan ha vært en vei fram hit en gang. Nærmeste veistubb ligger mellom femti og hundre meter unna dette stedet. Bildet er forøvrig, i tillegg til det litt kuriøse, en påminnelse om en utbredt og dårlig uvane noen grunneiere har, både på Nesodden, i Frogn og overalt ellers: Folk setter fra seg sine gamle utbrukte biler i skauen.
Bilkirkegårder er det fullt av både her på halvøya og andre steder, som jeg kan bekrefte, som gammel turorienterer. Vi beveger oss på de merkeligste steder for å finne de mest pussige poster... I så måte, som bilkirkegård, er forøvrig den enslige folkevogna i skauen ved Dal for ingen ting å regne. Men uansett omfang: Nå har fylkets miljøvernavdeling bedt kommunene melde fra.
Jens Hertzberg i fylkets miljøvernavdeling sier til Avisa Nesodden at fylkesmannen nå har sendt henvendelser til kommunene om å se nærmere på denne type virksomhet og melde tilbake dersom de finner noe.
- Så lenge det bare er snakk om skjemmende bilvrak som ikke direkte forurenser er det kommunen som må ta tak i det. Er det snakk om forurensning og forsøpling i større skala vil det være naturlig at kommunen ber fylket om assistanse, sier Jens Hertzberg..bb..

Jubileum: Historien om folkevogna i skauen på Dal er innlegg nummer 100 på denne bloggen siden vi startet i november i fjor. Det første innlegget var faktisk en anmeldelse av den praktfulle filmen Om Forlatelse, som forøvrig fortsatt går på kino i Oslo! Vi gratulerer oss selv!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar