onsdag 27. februar 2008

Salg over budsjett i UrtehagenFEIL: Øystein Hjelseth, mannen (t.v.) bak Urtehage-utbyggingen på Fjellstrand, mener sjokk- tallene fra Oslo er feil. Her sammen med Thomas Deaton i Ring eiendom. (Fotos: Bjørn Bratten)


- Frykter ikke boligkrise
på Nesodden..

Ring Eiendom har hittil solgt 21 av de 47 leilighetene som det lokale boligselskapet Marikloppa A/S på Fjellstrand starter byggingen på i disse dager, under navnet Urtehagen.
- Det er mer enn det vi regnet med, og over budsjett, sier Thomas Deaton i meglerfirmaet til Avisa Nesodden.
Han avviser spekulasjonene om at den bråstoppen i boligmarkedet i Oslo som pressen har meldt om de siste dagene, er på vei til Nesodden.
- I følge Dagens Næringsliv er det bare solgt ni nye boliger i hovedstaden siden nyttår. Da ligger vi atskillig bedre an her ute, for bare hos oss i Ring er det solgt seks nyboliger i samme periode.

SLITER: Anne Cathrine Romsland, sliter med å selge funkis-rekkehus i Urianstadveien.

Funkismarkedet mettet
Thomas Deaton tror at det som ligger bak disse tallene er at markedet på små, minimalistiske funkisleiligheter for ungdom er mettet i byen, mens folk nå søker ut av sentrum og at det markedet langt fra er dødt.
- Men dere setter pris på at hverken det store prosjektet på Vardentoppen eller Vanntårnet-utbyggingen er kommet i gang?
- Jeg tror ikke det hadde spilt noen rolle, for det er et helt annet marked enn boligene i Urtehagen, sier Deaton.


Tror ikke på tallene
Øystein Hjelseth, som er mannen bak det nystartete boligselskapet Marikloppa A/S, sier han ikke tror på tallene i Dagens Næringsliv.
- Jeg tror at disse sjokktallene har sammenheng med at de ikke har klart å nyansere typer boliger som er med i utvalget, sier Hjelseth.
- Dere har startet byggingen, men dere har ikke solgt halvparten av boligene ennå?
- Den tommelfingerregelen gjelder mer i forbindelse med større feltutbygginger med blokker. Vi kan jo uten videre la være å bygge for eksempel de ti siste boligene, dersom det skulle vise seg å gå trått, sier Øystein Hjelseth.


Får ikke solgt
Bare noen ganske få hundre meter lenger opp i åsen på Fjellstrand, i Urianstadveien, ligger et boligfelt med 12 leiligheter i tre funkis-rekkehus som ble ferdigstilt og innflyttet i september i fjor. Tre av leilighetene har ligget ute til salgs siden før jul.
En av beboerne som skal selge, Anne Cathrine Romsland (57), avviser at disse tre salgene har noe med hverandre å gjøre, og hun mener heller ikke problemene med å selge har noen sammenheng med høy fellesgjeld.
- Dette er flotte leiligheter med livsløpsstandard, noe som er mangelvare på Nesodden, sier Romsland, som flytter fordi hun har oppdaget hvor dårlige tilbud det er for eldre på Nesodden. Hun vil nå flytte til eldrebolig i Bærum.Skremt av fellesutgifter
Ring Eiendom forsøker også å selge leiligheten til Romsland. Hvordan går det å selge den leiligheten parallellt med de i Urtehagen, Deaton?
- Det er to helt forskjellige ting. De er for eksempel priset helt forskjellig. Mange blir skremt av fellesutgifter på over 9000 kroner måneden, men det er jo bare en annen måte å finansiere på, sier Thomas Deaton. ..bb

Prisfallet kan stanse utbyggingen ved Vanntårnet.. Les mer

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar