lørdag 16. februar 2008

En birøkters bekjennelser

NØD: Knut Henrik Melbye rykket ut for å berge dronningene sine. (Foto: Bjørn Bratten)


Vinterlig bisverm

ved Burmaveien!


Det var den vinteren alt var feil. Joda, skiføret er elendig, det kan vi leve med. Og gradestokken kommer seg knapt under null midt i fimbulvintermåneden februar.
Men her kommer vi kjørende på holka langs en fin og slak stikkvei fra Burmaveien, og der står det midt i ville skauen en lys levende birøkter i en aldri så liten bisverm, midt på vinteren!
- Vi forbinder bildet av en forskriftsmessig tildekket birøkter med skinnende seinsommerdager og blomstrende lyngheier, Knut Henrik Melbye?

- J
a, dette er jo ikke noe man gjør i februar. Men jeg fikk det for meg at de hadde fått for lite mat. Så reiste jeg opp og sjekket og merket at kassene var veldig lette, noe som bare bekreftet min skepsis. 

FEBRUAR: Dette var ikke noe man skulle gjøre i februar.. (Foto: Bjørn Bratten)- Dette var nok noe jeg skulle ha sørget for allerede i høst, men det gjorde jeg altså ikke. Noen ganger gjør man ganske enkelt ikke en god nok jobb.
- Men her flyr det atskillige bier ut av kuben og lander på snøen, de er jo døden nær bare få sekunder etter at de er kommet ut?
- Ja, de fryser fort i hjel. Det som er viktig er at jeg klarer å holde liv i de nye dronningene jeg fikk laget i fjor. Nå har jeg sju nye dronninger av fin avstamning.

- J
eg fikk eggene på landbrukshøgskolen på Ås, sier Melbye og heller røyk fra en kanne med fyr i ned på toppen av kuben for å prøve å holde dem innendørs.
Men de stikker bare ut bakdøra på siden av kuben, der de treffer en mann med kamera som stikker så fort som svint.
Melbye legger en plastfolie med noe tjukt og hvitt oppå toppen av brettene med bier.
- Så, nå skal de nok greie seg til sommeren, sier han og kaster et blikk over den fine snøhvite enga i solskinnet. Vi forteller at vi så en rev som rasket over veien rett nedi her da vi kom oppover.
- Ja, det er mye dyr her, elg og rådyr, også. Til våren skal vi på fugleregistrering over hele åsen her. Ja, vi begynner allerede nå i mars. Det blir fint, sier Knut Henrik Melbye.

..bb..


4 kommentarer:

 1. Dette er en merkelig avis. Haer lager redaktøren en bisak til hovedsak. Det hadde nok ikke gått i Dagbladet.

  Streufert

  SvarSlett
 2. Det skjer da ikke hver bidige dag.

  SvarSlett
 3. Nei, til det kreves en journalist i bistilling

  Streufert

  SvarSlett
 4. Herlige kommentarer, bare så synd vi ikke får bivåne(!) Deres fjonge kontrafei, herr Streufert!!

  SvarSlett