onsdag 13. februar 2008

Vrangviksposten Nr. 7, Årgang 1


DACAPO: Lensmann Snapsstad - en gang til!

- Nedlagt? Jeg? Nei!

Mange tror at justisministeren kan legge ned lensmennene etter forgodtbefinnende. I alle fall tror justisminister Storeberget det. Vrangvikspostens redaktør har snakket med lensmann Snapsstad ved flere anledninger, men har kommet i fare for å kalle ham politimester. Da han påtaler denne inkurie, for det er det, ber Vrangvikposten om påtaleunnlatelse, bare for å være litt morsom, og da svarer Snapsstad at han ikke kan sette oss i arresten for slikt. Det hadde vært verre om vi hadde kalt politimesteren for lensmann.

Det er den reneste karnevalsstemningen i Vrangvik for tiden. Alle vil beholde lensmannen her. Folk skriver støtteerklæringer, selv om de ikke liker å bli stoppet av ham når han anordner trafikkontroll på ubeleilige tider og steder. De sier, folk i Vrangvik altså, at det er jo så trygt og godt når han patruljerer i gatene. Det gjør han forrsten bare en gang i året, på søttendesmai, men likevel, det er noe trygt og godt over det å ha lensmannen her. Dessuten holder han hittegodsauksjon hver vår, slik at vi kan kjøpe tilbake det vi har glemt igjen.

For vår egen del er det ikke så lett å huske hvor en setter fra seg sykkelen når det er tryggest å ta drosje hjem etter en belivet aften på Nødsignalet i sjøkanten ved Vrangvik Brygge hvor Julius Bjørnsson har sin hyggelige innendørs uteservering hvor det skvulper ekstra i ølglassene når cruiseskipene cruiser forbi med feststemte mennesker ombord. Det er som redaksjonssekretæren bemerker litt pussig at man kan ha en uforglemmelig aften på Nødsignalet, og så husker man ikke å ta med seg sykkelen etterpå.
Da vi spør lensmannen om han føler seg nedlagt som en sursild, svarer han kontant at justisministeren kan legge ned så mye sild han bare vil, men lensmennene kan han bare ligge unna! Så vet vi det.

Vrangviksposten er organ for Vrangvik og omegn.
Redaktør: Hermod Strudel
Redaksjonssekretær: Carstein Streufert

Finn mer i samme serie i lenkekjeden til høyre under VRANGVIKSPOSTEN

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar