mandag 22. november 2010

Ukas medieblikk: Storbynatt-krangelen

STORBYNATT: Produsenten gjorde bort seg, og komi-kongene Bård Tufte Johansen og Harald Eia holdt seg borte.. (Foto: NRK)

De nye keiserne? 


Pådrar seg de sure gubbenes vrede igjen - men nå en vrede med mer tyngde?


Tåler ikke komikerne våre kritikk?, kan være et relevant spørsmål etter diverse runder i dag i forskjellige TV- og radio-kanaler om den nye Storbynatt-serien til NRK. Komi-kongene Bård Tufte Johansen og Harald Eia deltok riktignok ikke. Men seriens produsent, Lars Hognestad, bidro med flere pussige innhopp i deres sted. For å si det som det er: Han gjorde en svært dårlig figur.
Det var forlagssjef Anders Heger som i en kronikk i Dagsavisen rykket ut og anklaget komikongene våre for mobbing og latterliggjøring av eldre og hjerneskadde. En godt voksen Nav-direktør fra forrige ukes Brennpunkt-program var blant de utsatte.
Vi slutter oss til kritikken av behandlingen av den kvinnelige Nav-direktøren, en autentisk person som altså hadde gjort bort seg i et alvorlig debatt-program noen dager tidligere.
Det Storbynatt-redaksjonen gjorde var å sørge for ytterligere å få henne latterliggjort ved ganske enkelt å kjøre de verste klippene av hennes usammenhengende utlegninger enda en gang, akkompagnert av latterbrøl fra Storbynatt-publikumet.
I NRKs Dagsnytt-attenprogram ble produsent Hognestad bortimot krakilsk, hos Ole Torp på NRK2 noen timer seinere hadde han dempet seg litt, da han ble foreholdt kritikken:
- Vi gjorde ikke narr av henne. Vi tenkte på alle de som står i Nav-kø. Hvorfor tenker dere ikke på de som står i Nav-kø, som ender opp i dette Kafka-marerittet, det var dem vi tenkte på, lød det fra produsenten.
Vi andre syntes synd på den eldre kvinnen uten medietrening. Hvis NRK ønsker å fjerne køene på sosialkontorene må de nok gjøre det på en annen måte..
Hva Bård og Harald mener fikk ingen vite. Er de blitt keisere, som hever seg over mobben?
-bb/

2 kommentarer:

  1. Hun fikk som fortjent. Hun hadde fått alle spørsmålene på forhånd, og hun var lederen for uvesenet!

    SvarSlett
  2. Jo, men spørsmålet var jo egentlig om det var så morsomt.. Og det var det jo ikke..

    SvarSlett