søndag 14. november 2010

Cupfinalen: Follo stakk av med sølvet!

MATCHBALL: Strømsgodsets Glenn Andersen scoret matchball og 2-0 på heading etter et hjørnespark rett før hvilen.. (Foto: NRK)

Strømsgodset-Follo 2-0

Follo stakk av med sølvet i Norgesmesterskapet i fotball for menn foran et publikum på 24.500 tilskuere på Ullevaal Stadion i formiddag. Begge Strømsgodsets mål kom på headinger i første omgang og Follo maktet aldri å ta igjen forspranget i annen omgang. Likevel må det sies at det var en relativt jevnspilt kamp, hvor Strømsgodset var effektive og scoret på to av tre sjanser, om vi ser bort fra et drøss av sjanser i sluttsekundene som de ikke fikk uttelling for.
Strømsgodset-trener Ronny Deila sa etter kampen at han ikke var fornøyd med spillet, men selvfølgelig lykkelig for seieren, og han mente også det var relativt jevnspilt. Trener Hans Erik Eriksen på Follo tok tapet pent og mente hans gutter hadde gjort en bra jobb, selv om også hans hadde ønsket at spillet satt litt bedre.
For oss andre var det ingen stor kamp, og en Follo-seier satt langt inne når de første tjue minuttene hadde passert av andre omgang. Slik så vårt referat ut, i annen omgang mer eller mindre minutt for minutt:

Første ti minuttene jevnspilt. Første frispark og første corner begge til Follo..

Ola Kamara scorer på heading for Strømsgodset etter 29 minutter. 1-0 til Strømsgodset..

Glenn Andersen scorer på heading etter et hjørnespark for Strømsgodset etter drøyt 41 minutter. 2-0 til Strømsgodset..

Follo begynner med ballen i annen omgang. Maruti med et løst skudd mot Strømsgodsets mål etter 46 minutter. Kamara med farlig sololøp etter 48 minutter. Går til hjørnespark som ender med et frispark. Glenn Andersen og Glenn Arne Hansen i konfrontasjon.
Follos frispark etter 50 minutter like utenfor Strømsgodset-målet.

Hjørnespark for Follo etter 52 minutter. Keeper holder den. Strømsgodset angriper. Kamara med langskudd. Glenn Arne Hansen tar den.
Relativt jevnspilt etter ni minutter av andre om gang. Stygt blikk fra Maruti til Alexander Aas. Jo Berget skyter frispark rett i Follo-muren etter 55 minutter.
57 minutter: Jo Berget med skudd på mål. Lett for Hansen i Follo-målet. Alexander Ruud Tveter med fint forsøk på mål minuttet etter, men utenfor.

61 minutter. Gult kort til Maruti.
66 minutter. Øystein Grini får et fint oppspill, header videre til Maruti, som ikke får trøkk på ballen.
68 minutter. Follos Alban Shipshani går ut, Patrik Karoliussen inn.
69 minutter: Strømsgodsets André Hanssen skadd, går ut, erstattes av Alfred Sankho.
76 minutter: Jo Inge Berget ut, Petar Rankovic inn for Strømsgodset.
80 minutter: Rankovic skyter i Follo-nettet.
85 minutter: Øyvind Storflor ut, Gardar Johannsson inn.
88 minutter: Bonavenuti Maruti ut, Christian Bwamy inn

Tre minutter lagt til.

90 minutter: Strømsgodsets Fredrik Nordkvelle alene med keeper, men keeper berget skuddet. Gardar Johannsson i samme situasjon noen sekunder seinere.

93 minutter: Kampen over, Follo har vunnet sølvet!