onsdag 24. november 2010

Varden: Søndag tennes julegrana

I ÅR SOM I FJOR, SOM ÅRET FØR..: Et juletre blir tent som kan ses helt inn til hovedstaden (dette er fra i fjor) .. (Foto: Ole Rand-Hendriksen)


Julemarked som aldri før

Et juletre fra beste vestkant. Over 20 bodplasser er leid ut. Et dusin private telt. Pluss mange småting som begynner med “jule-“..

Det pleier å være en periode seinhøstes hvor folk jamrer seg over været og årstida. Sommeren var så alt for kort, påstår de. Men så kommer førjulstida, og plutselig snur stemningen. Det er nesten slik at fire uker blir for kort tid til å forberede seg på jula. 

Søndag markerer vi starten på adventstida med å tenne julegrana. Det skjer som seg hør og bør med sang, musikk og gode ord, en glad seremoni.

Vi kan trygt si at julegranstenninga på Varden er blitt en tradisjon. Årets juletre har vokst i trygge og gode omgivelser i en hage på Nesoddens beste vestkant, og kommunens trefellingsspesialister vil sørge for at det står støtt og trygt jula ut på Vardentoppen. Søndag klokka 17.30 tennes lysene slik at grana blir synlig helt inn til hovedstaden. Programmet står under ”Hva skjer?” både her på bloggen og på kommunens hjemmeside..

Det skal være skikkelig markedsstemning når julegrana er tent.  Interessen for julemarkedet i år er større enn noensinne. Kommunen har leid ut over tjue bodplasser, og et dusin private telt kommer i tillegg, så marked blir det som aldri før. Her kan du kjøpe en masse hjemmelagede saker og ting som begynner på ”jule” – og mye annet rart. Oppe i Steinhuset skal den lokale Heimevernests befalsforening selge gamle militæreffekter, og naturligvis skal HV-karene klare å starte opp de gamle terrenggående veteranbilene i år også, slik at de kan kjøre rundturer med ungene inne på leirområdet.

Halve moroa er å rusle sammen med hundrevis andre på veien til Varden. La bilen stå hjemme! Det er tross alt begrenset med parkeringsmuligheter på Varden. Vi trenger mye mosjon både før og etter jul.
-eh/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar