mandag 1. november 2010

Uka på bloggen


- mandag 1.november 2010


  • Tittelen på denne spalten skulle tilsi at det handler om nyheter. Alle vet jo at new betyr ny – på engelsk. Artig? Så vet dere det. Men denne siste uka var det noe svært viktig som skjedde som vi ikke hadde et ord om her på bloggen. Vi hadde en mistanke om at det var noe som var i ferd med å skje uka før, men siden vi ikke har vår daglige gange på NIF-huset på Berger og vi ikke følger med på den lokale sporten, så gikk det oss hus forbi. For å være helt ærlig så er det stort sett bare Tippeligaen som interesserer oss - sånn i sportslig sammenheng. Og hopp. Vi er ikke alene om det. Og kanskje en og annen førstedivisjonskamp. Og Follo i cupen. 
FAKSIMILE: Amta, i dag, 
1.november 2010
  • Søndag slo vårt stolte fotballag, Nesodden IF, Korsvoll, slik at Nesodden nå rykker opp i 2.divisjon! Det ble riktignok bare 1-1, men det viktigste er hva det betyr: våre gutter rykker opp!. Det er jo historisk! Og vi sier dette helt uten ironi, for vi er nokså sikre på at Nesodden IF aldri har vært i den divisjonen, og i sporten betyr det at man trygt kan gripe til begrepet historisk. Det brukes når det skjer noe som ikke har skjedd før. Vi lover å forbedre oss. Vi har faktisk en helt egen nettside bare for sport. Men vi er i en startfase. Vi har en løsning i sikte. Ha oss unnskyldt: Her på Avisa Nesodden jobber vi med saken! 



  • I forrige uke trykket vi et bilde av kunstneren Per Kleiva her på bloggen. Det skjedde i forbindelse med omtalen av kommunens nye nettgalleri. Dessverre anla vi en litt negativ vinkel. Vi sjekket nemlig hvordan bildene til en av våre mest kjente kunstnere, Maria Veronica Solem, var gjengitt på nettgalleriet. Det var ikke bra. Så vi skrev at det var elendig, men vi passet på å ta med kultursjefens forbehold: Ikke alle bildene i galleriet var gjengitt med tilfredsstillende billedkvalitet. Det hadde hun jo veldig rett i! 



  • Så noen dager etter kommer en mail fra den som er ansvarlig for driften av nettgalleriet, Anne Stol Øyan, og forteller oss at vi – hun stiler forresten sin mail til Nesoddposten, som så vidt vi vet er død og begravet forlengst - ikke gjengir bildene fra nettgalleriet forskriftsmessig. Copyright og BONO skal ligge ved alle (kommunens utheving) typer sekundærbruk, fremgår det av kommunens mail til oss. 



  • Sekundærbruk, det er oss, det


-bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar