mandag 29. november 2010

Uka på bloggen - mandag 29.november


Historien om bryllupsfotografen Solveig Grande (Foto: Tone Haugerud) fra Nesodden troner nå (mandag 29.november kl. 21.33) på toppen av ti på topp-lista på denne bloggen over sist ukes mest populære saker.
De siste dagene har hun ligget nokså jevnt med Trine Nordby og Dick Jensen fra Signalen på Tangen-brygga. Noen dager har de faktisk skiftet på ledelsen, men i dag ser det ut som Solveig har dratt fra. Hvor lenge blir hun liggende på toppen? Og hva er det som har gjort at akkurat disse to historiene har gått til topps?


BORRING: Kunstmaler/ jazzpianist..
(Foto: Bjørn Bratten) 
Det første hitlista vår forteller oss er at et nært blikk på mennesker i nærmiljøet som gjør interessante ting, eller i hvert fall ting som berører noe en finner interessant, er godt stoff på en lokal – til og med super.lokal. – blogg.
Som på alle mulige andre medieinsitusjoner. Det er altså ganske opplagt. Nærhet er en nøkkel.
På tredjeplassen ligger superkjendisene fra TV, Bård og Harald fra TV-programmet Storbynatt. Det at de ikke er herfra oppveies av at de er superkjendiser på TV.
Etter dem kommer eks-Nesoddingen Arne Borring, kunstmaleren som søndag skulle spille jazz på kanskje halvøyas fremste kulturinstitusjon for tida, Hellviktangen.


Rungnapa Klaynak Paltoft, eller ganske enkelt "O" blant venner, vertinnen på Thai-restauranten på Granholt (bildet t.h. Foto: Bjørn Bratten)), har ligget øverst på ti på topp-lista nesten bokstavelig talt fra det øyeblikk historien ble lagt ut på nettet.
De siste plassene bekrefter alt vi har sagt – historiene om en 14 år gammel akrobat fra operataket, jazzveteranen Einar Iversen, og vår egen spaltist Jutta Martha Beiner - alle med beretninger som vi med en enkel klisjé kan si handler om spennende mennesker som gjør spennende ting.
Så er spørsmålet: Hvem ligger på topp neste uke? Nettopp! 
Da gjenstår det bare for oss å lage den historien.. 
-bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar