tirsdag 18. januar 2011

Sjøstrand: Drømmehus gir drømmefestival

VILLA MIRAMARE: Mye er allerede klart til sommerens popfestival i det overdådig vakre sommerstedet.. (Begge fotos: Tom Wassum, Arkitektskap AS)


Sommerpop-festival med 200 gjester i Villa Miramare


De første artistnavnene slippes om ti dager..
Dette vakre greske tempelet, Villa Miramare, sommerhuset som har ligget som en hildring i solnedgangen på Nesoddens vestside i 100 år denne sommeren, har gitt opphav til mange drømmer gjennom årene. Eiere har kommet og eiere har gått. Nå tyder alt på at drømmen om en sommerfestival på hundreårsdagen 11.juni går i oppfyllelse. 


Festivalsjef Synne Øverland Knudsen (21), som faktisk har mye klart allerede, sier til Avisa Nesodden at det blir totalt ni konserter med ni band. De to første artistnavnene er allerede i boks og vil bli offentliggjort 31.januar.


- Til sammen blir det tre scener, en stor en ute i sjøen og en liten i badehuset for to artister om gangen, pluss en halvakustisk scene på Sjøstrand brygge bortenfor sommerhuset, sier Øverland Knudsen. 
Det tas sikte på å selge 150 billetter gjennom Billettservice, så med musikere blir det rundt 200 mennesker på disse flotte terrassene fra det starter om ettermiddagen til siste ferja har gått til byen.

Festivalsjefen, som har med seg eierens sønn, Fredrik Westby, og Einar Stray i festivalkomiteen, sier til Amta at det blir en festival der musikk møter historie. 
- Det finnes utrolig mye bra popmusikk som ikke spilles på radio. Det er den musikken vi ønsker å gi plass til, sier hun.
- Både jeg og Steinar Stray har hver to band som spiller en slags popmusikk som vi nok kommer til å legge oss etter, og det blir også utenlandske band, sier Øverland Knudsen, som ikke ønsker å si noe mer om dette før artistsleppet i slutten av måneden..

Den nåværende eier, Harald Westby, har brukt anselige summer på en full restaurering av det gamle sommerhuset pluss nye gelendre, nytt anneks og nytt badehus osv., og har gitt sin tillatelse til denne ett døgns sommerfestival i de nesten overdådig vakre omgivelsene. 
-bb/ 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar