tirsdag 19. februar 2008

TV-omtalen


Kraftig oversalg

av OL-thriller

Forhåndsreklamen antydet hoderulling og skandale-avsløringer, men så ble det bare en ganske artig og innsiktsfull, men høyst ufarlig bakomfilm om prosessen bak valget av Tromsø som Norges OL-kandidat i 2018.
Med dystre, høydramatiske inn-annonseringer, og dulgte løfter om en nærmest thrilleraktig serie på fire programmer under fellesvignetten ”Bak lukkede dører”, har NRK pushet denne dokumentar-serien, der i hvert fall den første episoden, vist i kveld, strengt tatt ikke brakte noe som helst nytt, og i hvert fall ingen skandaler.
Snarere tvert i mot. Denne historien, som er blitt lansert på dramanivå som en Brennpunkt-rysare, ble mer en hyllest til mesterhjernen Bjørge Stensbøl, som brakte Tromsø-seieren til en trygg havn, enn en beinhard avsløring av tvilsomme fikserier bak lukkede dører.
Vår konklusjon blir dermed at på samme måte som Stensbøl og hans venner i Tromsø-gjengen har vært smartest og proffest og grundigst, og til og med klart å tenke storpolitisk i sitt prosjektarbeid og sin prosjekt-strategi, så har de også sørget for et godt ettermæle gjennom å legge seg åpne for denne dokumentaren. Gratulerer, Tromsø!
Og den som trodde regjeringen skulle riste i sine sammenføyninger etter ”avsløringene”, kan ta det med ro. Det eneste som er avslørt her er NRKs og andre TV-stasjoners stygge tendens til å overselge sine produkter....bjørn..

2 kommentarer:

  1. I vår medieverden er det like viktig å "vinne" status som OL-by som å vinne alle gullmedaljene under selve lekene. All økonomiske fornuft har forsvunnet opp gjennom et hulli ozonlaget. Vår framtidige regjerende statsminister bør - om en norsk by skulle "få" OL kunne bli husket for "Det er typisk norsk å være dum"!

    SvarSlett
  2. PS.
    Det var ikke meningen å være anonym!

    Hilsen Egil

    SvarSlett