mandag 4. februar 2008

Kommentar: Det nye rådhuset - et luftslott..?


KULTURHUS?: Det er forsatt lov å tro på julenissen. Men er det lurt? (Foto: Bjørn Bratten)

Historien om en varslet fiasko

Av BJØRN BRATTEN, Avisa Nesodden
Historien om det nye rådhusbygget Tangenåsen med både ungdomsskole, bibliotek og kulturhus ser mer og mer ut som en historie om en varslet fiasko.
I kommunestyremøtet før helga fortsatte kampen mellom de stridende parter om budsjettet for dette såkalte flerbruksbygget. Kravet om lovlighetskontroll ble vedtatt av de 11 representantene som har gått inn for det og sendt til fylkesmannen. Og det er bare fire år til tyskerbrakka på Varden, der østlandets flotteste utsiktstomt allerede er solgt til boligutbygging for knapper og glansbilder, 117 millioner kroner, skal rives.
Arkitektkonkurransen for det forrige rådhusprosjektet er forlengst forkastet og noen ny konkurranse er ikke i sikte, tvert i mot har arkitekten bak det forrige prosjektet, Stein Halvorsen, varslet at han vil gå til sak for kontraktbrudd fra kommunens side. SV-representanten Arne Maus mener det mangler så mye som 220 millioner kroner for å få budsjettet til å gå i hop med en rådhusutbygging, og Miljøpartiet De Grønnes representant, Per Slinde, frykter at prosjektet ikke kan realiseres siden det er kommet så kort.
Og det er fristende å gi ham rett i den dystre spådommen: For hvor skal kommuneadministrasjonen gjøre av seg når Varden rives i 2012? Klarer de folkevalgte å enes om et budsjett og en utbyggingsplan slik at det nye rådhuset kan stå ferdig når Varden-brakka rives? Slik det ser ut i dag er det svært vanskelig å tro på en slik utvikling..
Og hvor skal elevene på ungdomsskolen på Tangenåsen gjøre av seg når skolen deres skal rives? Det er jo et problem som forutsetter at det blir bygd et rådhus, men ingen planer er lagt, og penger satt av, for denne eventualiteten.
Flertallet, Høyre, Ap, Frp og Venstre, som nå opplever at vedtaket før jul om å bevilge 270 millioner kroner til rådhuset blir gjenstand for gransking fra fylkesmannens side, mener derimot at økonomistyringen er god, som Ap-representanten Erik Moe sa i kommunestyret, ifølge Akershus Amtstidende.
Joda, det er fortsatt lov å tro på julenissen. Men er det lurt?..


Finn mer i ARKIV eller i bloggarkivet nederst i høyre spalte

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar