torsdag 16. desember 2010

Uka på bloggen - torsdag 16.desember

"Selv i Middelalderen forflyttet 
nyheter seg fortere.."

I dag kommer innstillingen fra det såkalte mediestøtteutvalget som blant annet skal se på om det trengs en likestilling av trykte og digitale medier når det gjelder statlig støtte. Fenomenet Avisa Nesodden er et mini-eksempel på problem- stillinger som blir behandlet i innstillingen. 
Men først: Hva ville skjedd om en ørliten og lettdrevet digital redaksjon tok opp kampen med en tradisjonell papiravis som Amta?
Vi presiserer for ordens skyld i en melding i sidespalten her på bloggen i dag at Avisa Nesodden er å anse for å være et eksperiment som er her utelukkende i et begrenset tidsperspektiv. Vi har altså ikke ambisjoner om å ta opp konkurransen med eller ødelegge for eksisterende medier.

FOTBALL: Magnus Haugstad 
scoret Nesoddens eneste 
mål mot Skeid..


Men det forhindrer ikke at vi, som profesjonelle journalister, har et spesielt siktemål med vårt engasjement, nemlig å gå inn i og utforske den spesielle medie-situasjonen her på halvøya.


Den eneste avisa i distriktet, Amta, sliter med et lite demografisk problem som vi alle kjenner – halvparten av leserne bor i Drøbak og den andre halvparten på Nesodden - og aldri skal de to bygdene forenes, for å si det med Kipling..
Hvis man altså hadde vært et slikt lite og håndholdt digitalt alternativ - hva skulle man da satset på? 
Nå som Nesoddens A-lag i fotball har rykket opp i 2.divisjon blir en dekning av disse kampene, når de starter på vårparten, svært viktig. Et suksess-kriterium.
Sist søndag spilte de 1-3 mot Skeid, vi dekket kampen med resultatet på trykk fem minutter etter at kampen var ferdig. Amta dekket den ikke, kanskje av deadline-grunner, kanskje av mangel på interesse.
Politikk er et annet opplagt dekningsområde. På grunn av sine elendige deadlines og at de ikke har lørdagsavis tar det en halv uke før Amta får kommunestyrereferater fra Nesodden på trykk. Selv i Middelalderen forflyttet nyheter seg fortere!
De har heller ingen fungerende nettavis som kan bidra, så vidt vi kan se.. Publikum på Nesodden er tilsynelatende, og av naturlige grunner, ikke særlig vant til å lese om lokalpolitikk i lokalavisa. Men det kan de fort bli.
Så la oss håpe det ikke kommer noen skumle typer med dystre hensikter og digitale hjelpemidler og gjør det hett for dem. 
Det beste ville selvfølgelig vært om det kom noen hyggelige typer fra eier-konsernet A-pressen med en åpen lommebok og bidro med noen kreative løsninger - og at de statlige støtteordningene på salomonisk vis løste flokene rundt digitale og konvensjonelle medier.
Men dét vil nok være litt som å tro på ukas husgud - julenissen!.
-bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar