lørdag 11. desember 2010

Nesodden-folk: Vidar Syvertsen

ILDSJEL: Vidar Syvertsen, snart 63, som han selv sier, vinner av Idrettsprisen 2010 her på halvøya, er klar for dagens vinterkamp mot Skeid på Vollsløkka.. (Foto: Bjørn Bratten)

Nu hvil deg, borger..

Vidar Syvertsen (snart 63) klar for A-lags-kamp mot Skeid!


I de bleke strålene fra en dalende vintersol, med et tosifret antall kuldegrader utenfor, sitter Vidar Syvertsen (snart 63) i stua si på Fagerstrand og tenker på fotball.
— Det begynner allerede søndag, mot Skeid i Valhall, sier han.
Det er selvfølgelig det nyopprykkede A-laget til NIF, Nesoddens Idrettsforening, han snakker om.

PRISVINNER: Jeg har lært mye av min tidligere sjef i kommunen, Helge Hansen, sier Vidar Syvertsen..

Etter rundt 40 år som spiller og trener, nylig vinner av Nesodden Idrettsråds Idrettspris, ildsjel og fotballentusiast, spesielt i arbeidet med barn og unge her på halvøya, kunne han selvfølgelig ha lent seg tilbake i godstolen og hvilt på laurbærene.
— Det blir sju turer bare til Trøndelag i 2011, til Rosenborg 2, Nardo 2, Steinkjer, Tiller, Levanger – ja, vi er jo tre i støtteapparatet, Anne Olsen og Gunnar Nørbech i tillegg til meg sjøl, vi kommer vel til å dele litt på reisingen..
Det er kanskje ikke alle på Nesodden som har fått med seg det historiske faktum at Nesodden IF etter seier mot Korsvoll i høst rykket opp i annen divisjon.
— I mange år nå har vi ligget i tredje divisjon, de siste åra har vi vekslet mellom tredje og fjerde, forteller Vidar, som de siste åra har kjørt den yngste sønnen sin til A-lagskamper rundt omkring. Slik gikk det til at Vidar kom inn i støtteapparatet i denne omgang.
Og mens Vidar kommer inn i støtteapparatet må sønnen avslutte sin karriere på grunn av sitt deltidsarbeid på Vinterbro-senteret.
— Umulig å kombinere deltid med fotball, konstaterer Vidar.
Så hva er det som er drivkraften bak en ildsjels innsatsvilje?
— Jeg har lært mye av min tidligere sjef i kommunen, Helge Hansen i Park og Idrett, han var min sjef i 15 år. Han hadde alltid tid og overskudd til å lytte til de unge når de hadde noe å komme med. Ingenting var for smått for å stoppe opp og ta en prat. Og så er det kona, da. Hun skal ha en del av æren, hun har vært viktig for at dette skulle fungere.
-bb/

1 kommentar:

  1. Vidar er virkelig en helt fantastisk fyr! All respekt til han og det arbeidet han gjør :)

    SvarSlett