lørdag 30. oktober 2010

Jørgen Langhelle (45): Tøff i The Thing

TØFFING: Bare moro å bruke flammekastere, forteller nesoddingen Jørgen Langhelle til Dagbladet.. (Foto: Universal Pictures)

Monster-nesodding 
premiereklar 


(Oppdatert 12.oktober 2011 klokka 1700)

Det satt først langt inne for Jørgen Langhelle (45) å bruke flammekaster mot en stuntmann i innspillingen av The Thing. Så ble det bare moro, forteller nesoddingen Langhelle til Dagbladet..

Langhelle er en av hele seks norske skuespillere i  The Thing, som hadde premiere i Hollywood i går natt, der noen av de norske stjernene møtte Hollywood-kolleger som Justin Biebers kjæreste og popfenomenet Marilyn Manson.
Blant andre norske skuespillere i filmen er Trond Espen Seim, Stig Henrik Hoff, Kristofer Hivju, Jo Adrian Haavind og Jan Gunnar Røise.

Originalen av The Thing, John Carpenters filmklassiker fra 1982 er blitt en betydelig sci-fi-klassiker. 
Handlingen går ut på at en norsk base i Antarktis får et møte med et utenomjordisk vesen, som så må stoppes av forskerne ved en amerikansk base. 

Nyutgaven av «The Thing» er en prequel - altså en forløper - til 1982-versjonen. Men i motsetning til i originalen, har de norske skuespillerne sentale roller i den nye filmen, og i tillegg er relativt store deler av dialogen på norsk.

Dagbladet har fått tilgang til ferske bilder av de norske gutta i aksjon, og Jørgen Langhelle — som la på seg ti kilo for rollen — forteller at filmingen var akkurat like moro som det ser ut til.

— Det morsomste var å få lov til å leke. Jeg følte meg som en liten gutt da jeg løp rundt med flammekaster for å flambere dette «alien»-monsteret, sier han til Dagbladet.

-bb/


(Oppdatert 28.november klokka 12.40:  Denne helgen mistet to unge filmfolk livet i kamp med bølgene i uværet ved Egersund. Jørgen Langhelle har vært med på innspillingen av Skumringslandet i flere omganger siden i sommer, og senest for en måneds tid siden. Han fikk høre om ulykken av filmens regissør søndag, og sier det gjør veldig vondt. Vi blir som en liten familie. I filminnspillingen kommer vi tett på hverandre. Dette er mennesker jeg har blitt glad i, sier Jørgen Langhelle til Aftenposten.)


Finn mer i ARKIV under FILM/TEATER/MUSIKK


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar