søndag 9. januar 2011

Jubileum: Bibelen på Det norske Teatret

BIBELEN: En actionhistorie som må fortelles med åpenhet. Så får folk dømme selv, sier Bjørn Sundquist. Premiere på Det Norske Teatret 1.februar 2013.. (Foto: Bjørn Bratten)Gud bor på Nesodden og snakker nynorsk..


Ari Behn, Terje Nordby, Cecilie Løveid m.fl. skriver manus til Den Store Boken og skal være ferdig nå i mars.. 


Visste vi det ikke: Gud bor på Nesodden. Og hva mer er: Det gjør også Den Hellige Ånd. 
I hvert fall gjør de det i 2013 når Det norske Teatret feirer sitt hundreårsjubileum med å sette opp en seks timers kjempeforestilling av Bibelen, med Bjørn Sundquist som Gud og en annen Nesodden-boer, Stein Winge, som regissør. 
Manuset skal være ferdig nå i mars. Ari Behn, Terje Nordby, Cecilie Løveid, Sara Stridsberg, Maria Tryti Vennerød, Eirik Fauske skriver manus.
- De har fått ulike kapitler som de forholder seg relativt fritt til og som settes sammen som en slags montasje, sier teatersjef på Det norske, Erik Ulfsby til Aftenposten..
- Vi skal ta i bruk hele teatret, vise hva vi kan gjøre på huset – og gå inn i vår sivilisasjons grunnforestilling. Listen ligger høyt og Bjørn og Stein er det beste utgangspunkt, sier Ulfsby.
For første gang i sitt liv har Stein Winge kjøpt Bibelen, ikke bare en, men to, en bærbar og en svær en, som han sier.
- Jeg ser at Gud i gamletestamentet er en forferdelig massemorder. Jeg skjønte plutselig hvorfor jeg valgte Bjørn til det, han er i stand til hva som helst, sier Winge.
På spørsmål om hvordan det oppleves å skulle spille Gud, svarer Sundquist:
- Gud er taus, som vanlig..
Bibelen er teatral, mener Sundquist, det er både vakre og vanvittige ting som skjer, en actionhistorie som skal fortelles med åpenhet. Så får folk ta stilling selv, sier Bjørn Sundquist til Aftenposten.
-bb/

Finn mer i KULTUR

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar