tirsdag 18. desember 2007

Tangenutbyggingen
Bildene: 1) Bak busskuret på Tangenåsen skal det ligge, det nye rådhuset. Men skal det også romme bibliotek og kulturhus? 2) Her, på friområdet mellom ungdomsskolen og boligene i Blomsterveien, skal det såkalte flerbruksbygget ligge. 3) Kulturhus og bibliotek er ute av flerbruksbygget med det vedtaket kommunen har gjort, sier ordfører Christian Hintze Holm. (Foto: Bjørn Bratten)

"Kulturhuset

er ute "

Både kulturhuset og biblioteket på Nesodden er trolig ute av det såkalte Tangen-prosjektet med det vedtaket som ble gjort i budsjettdebatten i kommunestyret i forrige uke.
Det mener SV-ordfører Christian Hintze Holm, som ble nedstemt da Fremskrittspartiet, Arbeiderpartiet, Venstre og Høyre stemte for å bevilge 270 millioner kroner til byggingen av det såkalte flerbruksbygget i området der den gamle Tangenåsen ungdomsskole ligger i dag.
Venstre-representanten Ragnar Våga Pedersen sa i kommunestyre-debatten, ifølge Akershus Amtstidende, at disse pengene sannsynligvis sikrer både ungdomsskole, rådhus og bibliotek i 2012.
Ordfører Hintze Holm, som har advart om at et så stort låneopptak vil kunne gå utover fremtidig velferd i kommunen, innrømmer nederlaget i kommunestyret, men ønsker samtidig å peke på at det er høyst tvilsomt om både kulturhus og bibliotek vil ligge inne i denne pakken, slik det fremgår av kunngjøringen om reguleringsplanen som sto på trykk i Aftenposten i går.
Den opprinnelige kalkylen for ungdomsskole, rådhus og bibliotek var på 382 millioner kroner, pluss 60 millioner kroner for kulturhus. Det budsjettforslaget som SV fremmet i budsjettdebatten var på 220 millioner kroner.
Tanken er at det er pengene fra Varden-utbyggingen, der det skal bygges opp mot 200 boliger i vestskrenten bortenfor tyskerbrakkene som i dag fungerer som rådhus på Nesodden, som skal brukes til Tangen-utbyggingen.
I går kom de første pengene for denne tomten, 42 millioner kroner, inn i kommunekassa, nesten et halvt år for seint. Det er Follo Boligbyggelag i samarbeid med byggefirmaet Peab som står for utbyggingen, og det har vært reist tvil om Peab, som har vært rammet av korrupsjonsskandalen på Romerike, er den rette samarbeidspartneren for Follo Boligbyggelag.
- Resten av pengene, 75 millioner kroner, skal etter kontrakten komme kommunen i hende i 2012, da brakkene på Varden skal rives, forteller ordfører Christian Hintze Holm til Avisa Nesodden..(bjørn)Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar