mandag 10. desember 2007

TV-omtalen


Villmarks-Lars
leverer varene

Det er ikke sikkert det er slik at alle mennesker drømmer om det frie liv på de ville vidder med elgjakt og ørretfiske og frost og snø og bålbrenning og 30 kilos oppakninger, men villmarksfantast Lars Monsen lykkes, i hvert fall langt på vei, i å få undertegnede til å tro at det nettopp var det livet vi ville ha levd, dersom ikke noe helt annet hadde inntruffet. Hans nye NRK-serie om 365 dager på Nordkalotten hadde premiere søndag kveld og vi ble som vanlig fanget inn av hans joviale reportasjestil, i denne krysningen mellom barsk macho-action og lugn og små-idylliserende Ut i Naturen-skildringer.
De første ukene av oppholdet på de ville vidder i nord startet med en ferd gjenom Anarjokka nasjonalpark, der han blant annet deltok i elgjakt på samisk vis. For den som så gullrekke-Grosvold sist fredag skulle ikke dette komme som noen overraskelse, for der fremsto Monsen med beretningen om hvordan han hadde funnet fram til sine samiske aner. Men for undertegnedes del står det ikke til å nekte at vi kanskje blir mest imponert av kamera-arbeidet hans, han gjør jo alt sjøl, etter det vi får opplyst. Det må da bli fryktelig mye arbeid stadig å måtte gå tilbake og hente kameraet der det står oppstilt på en eller annen høyde, mens han fosser forbi i frådende elvestryk noen hundre meter borte..
Andre vil være mer imponert av ørretfisket hans. Med kamera på venstre arm og fiskehoven i høyre hånd. Eller omvendt. Men iallafall, artig er det. Men helt som hans store Canada-tur blir det aldri. Vi tar oss stadig i å tenke at landskapet på Finnmarksvidda ligner veldig på Blefjell i høstskrud..bjørn..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar