mandag 17. desember 2007

Marshall er klar


Nesodden- billedhoggeren Asbjørn Høglunds gips- avstøpning av Marshall- hjelpens far, George Marshall (bildet), er nå klar. I dag, mandag, ble den hentet av en lastebil som brakte den til Christiania Kunst- og Metallstøperi i Gamlebyen hvor selve bronsestøpingen skal gjøres, forteller Asbjørn Høglund til Avisa Nesodden.
Til våren skal den være klar for oppsetting ved Akershus like i nærheten av stedet der statuen av Franklin D. Roosevelt står. Høglund har skapt ti-femten store utsmykningsverk, de fleste her i Østlandsområdet, og den største i Det Norske Teatret, der statuen av Olav Åsteson fra Draumkvedet henger over den store inngangstrappa.
Også i Politihuset på Grønland fins det en statue av Asbjørn Høglund, den heter "Vi", er støpt i messing, og er også en hengende figur, som kan ses høyt til værs i inngangspartiet på politihuset.
Asbjørn Høglund forteller at det er Atlanterhavskomiteen som er oppdragsgiver for Marshall-skulpturen, og Høglunds kontaktmann har vært filmmannen Sigvald Maartmann Moe. Foto: Egil Houg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar