tirsdag 11. desember 2007

Ordføreren om hurtigbåtsaken

Venter på svar: Nesodden- ordfører Christian Hintze Holm har fortsatt ikke fått noe svar på kommune- styrets brev til SL om hurtigbåt- saken. Foto: Bjørn Bratten
”En tyngre kamp

å kjempe..”

Nesoddenordfører Christian Hintze Holm har ikke noe problem med å innrømme at konkurranseutsettingen av Nesodd- båtene ikke har vært en suksess. I hvert fall om man dømmer ut fra dagens situasjon, og spesielt med tanke på hurtigbåtsaken.

Og hvorfor skulle han det, han har aldri lagt skjul på at han er motstander av denne konkurranseutsettingen, og stemte da også i mot da saken var oppe i kommunestyret. Nå håper han at ikke velgerne skal legge skylden for situasjonen som er oppstått i hurtigbåtsaken på ordføreren og på SV, ordførerens parti.
- Du sitter litt som SV i regjeringen og Kristin Halvorsen i Finansdepartementet, uten sammenligning ellers?
- Jo, det vil alltid være et spørsmål hvordan man skal få kommunisert slike spørsmål, men jeg tror nok de fleste har fått med seg at det ikke er vi som har villet ha det slik.
- Situasjonen nå, hvor ruteopplegget bestemmes gjennom tilbudskontrakten, er at det er en lengre vei å gå og en tyngre kamp å kjempe enn da vi eide 87 prosent av båtselskapet, sier ordfører Hintze Holm til Avisa Nesodden.
Han legger ikke fingrene imellom når det gjelder SL’s rolle:
- Jeg tror en vesentlig del av SL’s motivasjon for å overta båtselskapet var at man ønsket å unngå det som de åpenbart oppfattet som en litt anmassende innblanding fra politikerne når det gjaldt driften av båtselskapet, enten det gjaldt hurtigbåtene eller spørsmålet om halvtimesruter.
- Nå får vi se hvordan det går. Jeg ser at SL sier de trodde folk var mer opptatt av halvtimesruter enn av hurtigbåtene, sier ordføreren, som er fornøyd med hvordan situasjonen er i kommunestyret i forhold til SL og hurtigbåtsaken i dag:
- Kommunestyret var delt i spørsmålet om konkurranseutsetting. Men i september ble det gjort et enstemmig vedtak om å sende en henvendelse til SL om hurtigbåtsaken. Foreløpig har vi ikke fått noe svar, sier ordfører Hintze Holm, som i år er direktevalgt som ordfører, og nå inne i sin annen ordfører- periode.
Nå har en meningsmåling samlet nesten tusen underskrifter til støtte for hurtigbåtruta, en nærmest unison oppslutning blant dem som ble spurt..(bjørn).


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar