mandag 3. desember 2007

Omkjøring om Oslo!

Vi vet ikke, men det skulle ikke forundre oss om Oslofjordtunnelen, som knytter vår del av verden til f.eks. Drammen, har Norgesrekord i nattestengninger. I dag skjer det igjen. Klokka 2200 i kveld, mandag 3.desember, stenger tunnelen for vask og vedlikehold, ifølge en pressemelding fra Statens Vegvesen som amta.no i går gjenga med stor presisjon, uten å endre et komma. I morgen tidlig åpnes det igjen klokka 0500, for så å stenge igjen klokka 2200 i morgen kveld og åpne igjen klokka fem onsdag morgen. Omkjøring om Oslo, skriver veivesenet lakonisk i sin pressemelding.
Så kan du spørre om hvorfor vi omtaler noe så rutinemessig som en liten tunnelstengning i en så lite rutinemessig blogg som denne. Jo, men tenk deg om du en sein kveld skulle komme kjørende vestover, plystrende en glad melodi, fornøyd på vei mot Drammen, eller kanskje Tofte i Hurum, for ikke å snakke om at du kanskje var på vei med ski på taket til Norefjell, osv.. Klokka er to om natta, og så er tunnelen stengt. Omkjøring om Oslo!
For det er ikke slik at denne tunnelen unntaksvis stenger en gang eller to i året for litt skikkelig reingjøring. Nei, ifølge veivesenets hjemmeside har tunnelen vært stengt minst 21 ganger siden februar i år, om vi tar med de to nattestengningene denne uka! Altså et par-tre netter hver måned. Så moralen må være: Følg nøye med på Statens Vegvesens hjemmeside, ellers kan det gå deg ille en dag..

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar