søndag 16. desember 2007

Ruglete juletur til Tjernsbråtan

Bade- sesongen er over i Svestad- tjern, og speider- hytta på Tjerns- bråtan står taus og stille i førjuls- disen. Men veien opp til hytta fra Svestad- siden er ikke vakker og skogmyk som den pleier å være, men påført et nytt lag, delvis med grovpukk, noen steder bare sand, som riktignok er stivfrossen akkurat i disse kalde førjulsdager, men mesteparten av veien er dekket med subuss, altså en blanding av pukk og sand.
Grunnen til denne opprustningen, om vi kan kalle det det, oppdager vi flere steder når vi kommer litt innover i skogen. Ved stikrysset nesten inne ved Tjernsbråtan, der det sto en flott samling med svære grantrær, er det hogd ut, og stammene er allerede tatt ut. Lignende situasjoner finner vi mange steder i Nesodden-skogen for tiden, og det handler selvfølgelig om en normal drift av skogen. Men for oss turgåere er det jo ikke særlig artig, om vi får være så fri å si det.. Så får vi tro at skogeieren har tenkt som så at nå kommer jo snart snøen likevel. OK, så får vi håpe at grusen har satt seg til våren kommer..

Bildene: 1) Pukk og sand og subbus gjør det tungt og utrivelig å gå den ellers så vakre veien opp til Tjernsbråtan. 2) Grankjempene i stikrysset nesten oppe ved Tjernsbråtan er borte. 3) Badesesongen er over i Svestadtjern. Foto: Bjørn Bratten

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar