mandag 23. januar 2012

TV: Broen i går

BROEN: Sofia Helin, som spiller den kontaktløse/ humørløse politidetektiv Saga Norén i den svensk-danske krimserien Broen, på NRK1 i går kveld, smiler..! Hun er jo knapt til å kjenne igjen..  (Faksimile/ Dagbladet)


Se, hun smiler!— Det var uhyggelig! Det var som vi trakk ondskapen inn i våre liv, sier Sofia Helin (39), som spiller den pussige, empatiløse/ humørløse politidetektiven Saga Norén i den svensk-danske krimserien Broen, til Dagbladet. Sjuende episode av ti gikk på NRK1 i går.
Det var noen dager som om ondskapen i filmen smittet over på virkeligheten:
— Først hadde jeg innbrudd i leiligheten min. I samme periode skjøt den uhyggelige galningen løs på folk i Malmø. Og så var det en pyroman som satte fyr på hotellet i Trollhättan der vi skulle overnatte, så vi måtte flykte gjennom røykfylte korridorer. Det var virkelig merkelig.
Sofia Helin ble for alvor kjent i hjemlandet i rollen i den Guldbagge-nominerte filmen Masjävlar i 2004. Flere vil også huske henne i rollen som Cecilia Algotsdotter i filmatiseringen av Jan Guillous bøker om Tempelridderen Arn Magnusson, skriver Dagbladet i dag.
_bb/Finn mer under KULTUR

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar