mandag 22. november 2010

Grønt lys for Signalen

VINTERKLARE: Trine og Dick har fått isolert hvert smutthull på den tidligere så glisne Signalen-brakka.. (Foto: Bjørn Bratten)

Nå kan vinterstormene komme til Signalen

Signalen er blitt ordentlig restaurant. Nå står den rustet til sin første vinter her nede i vannkanten.

Nå kan vinterstormene komme. På Signalen har de skalket lukene og isolert alt som måtte komme i deres vei. Peisen står klar, og det gjør lutefisken og pinnekjøttet og juletallerkenen også. Julebord skal det bli, og det har det allerede vært en stund.
- Det kan jo hende det blir noen stille dager utover på vinteren når snøen ligger høy, men vi har gjort hva vi kan for å gjøre det hyggelig her, sier Trine og Dick, Nordby og Jensen, som har holdt på her siden april i år, da de åpnet etter den grundigste rehabilitering som har skjedd på denne siden av årtusenskiftet.

Bluesfest

- Sommeren tok jo helt av, sier Trine, som åpenbart er en optimistisk person og ikke kan forstå våre innsigelser om en nokså mellomgrå sommer..
-  Det var jo nesten aldri regn, det kunne være litt gråvær og kanskje noen korte regnbyger, men om kvelden var det fint igjen, var det ikke det, da, Dick?
- Jo da, sier Dick, - men det regna jo fært da vi hadde denne blues- festen..


SURT: Best å komme seg innendørs nå - der er det fyr i peisen.(Foto: Bjørn Bratten)

Super sommer

- Nei, jeg synes det har vært en super sommer, sier Trine, som ikke kan få skrytt nok av kokken.
- Men noen ganger blir det kanskje litt i overkant vanskelig. I morgen har vi fått bestilling til et selskap på sju og de skal ha nær sagt hver sin rett, pinnekjøtt, lutefisk, juletallerken, entrecote, you name it.. Det kan bli vanskelig, men vi skal klare det!
Så der ligger altså dette som for ganske få år siden i høyden kunne kalles en utekafe og skinner i novembermørket og lokker båtpassasjerer og alle andre inn, både rett fra jobb, og seint på kveld.

Nattklubb

- Den siste tida er vi nærmest blitt nattklubb. Når klokka blir 23.00 og julebordsgjestene begynner å bli fornøyd åpner vi for alle, og da har det til tider vært pakket her til vi stenger klokka to, passelig til den siste bussen hjem, sier Trine.
Dick og hans band Sterke Saker stiller opp om det blir ønske om julebordsmusikk, og i det hele tatt. Nå kan vinteren bare komme. Når badesesongen er slutt gjelder det å ta for seg av alt det andre som er bra på Nesodden. Som altså havlufta - og havølen på Signalen..
-bb/


Les mer om Signalen

2 kommentarer:

  1. Les hele bloggen, ganske bra

    SvarSlett
  2. Er julen Night Club Hendelser virkelig kjempeflott, jeg liker disseevent og nyte det mye ...

    SvarSlett