tirsdag 16. november 2010

Nesodden-helga: M/S Innvik på Svestad

PRESIDENT M/VENNER OG SVELE: Fra venstre: Svelebaker Eli Tideman, Rune Borknes, Eldrid Lorentzen Forsland og president Arnar Kjelkenes i M/S Innviks venner, begge med det originale M/S Innvik-flagget på brystet. (Foto: Solveig Grande)Skipskaffe med tiltugg

En frøsen høstdag med en dalende høstsol kom den avdankete bilferja M/S Innvik til Svestad. Hva skal den her? spurte folk på halvøya. Noen rykket ut fluksens på en blank Nesodd-lørdag og fikk stilt den verste nysgjerrigheten..


Snakk om teater-kjendis! I nesten tjue år var M/S Innvik teaterbåt på Vestlandet. Det forløp nok ikke helt uten dramatiske begivenheter, om vi kjenner teaterfolket rett. Og så ni år i tjeneste for Nordic Black Theatre ved Festningskaia i hovedstaden, der selveste operabygningen etter hvert materialiserte seg på den andre siden av bukta. Og nå altså Svestad. Snakk om rundfart!

M/S INNVIK:  Svestad blir kanskje snart hetende Svelestad?.. (Foto: Egil Houg)


Her skulle våre faste matspalte- skrivere ha vært, for de elsker litt snåle spisesteder. 
Nå er ikke teaterbåten M/S Innvik så veldig kulinarisk interessant, men for den som vil ha en kopp kaffe og en vaffel, eller en svele eller noe slikt, er den et hyggelig turmål der den ligger trygt fortøyd på Svestad, ved den største brygga i næringsparken. 
Her er det ekte vare, ikke noen kulisser. Kaféen om bord ser ut som den har vært der siden skuta var i trafikk for fylkesbåtane.


TANGEN-FLYKTNINGER: Kafégjengen fra Tangen har lett forgjeves etter et greit sted å legge lørdagsinformasjonsutvekslingsstedet sitt siden Tangen ikke lenger er noe hyggelig, nå har de endelig funnet fram til Innvik. Gjengen med ungene til høyre er familien Salvesen fra Digerud. (Foto: Solveig Grande)

I mange år gikk M/S Innvik som bilferge i Sognefjorden. Siden var den altså teaterbåt på Vestlandet i nesten tjue år, landets første, og i tiden ved Festningskaia har det vært massevis av spennende arrangementer om bord. Det er ikke fritt for at det ble felt noen tårer i miljøet rundt skuta da det engasjementet gikk mot slutten.
Hva som vil skje når båten ligger på Svestad, får vi komme tilbake til. Uansett: lørdager og søndager er det bare å legge søndagsturen dit, få seg en kopp sterk og billig skipskaffe med tiltugg og spørre entusiastene om bord om planene deres for vinteren.
Førstkommende helg er det barnas tur. Da blir det barnekor og dukketeater og hoppeslott for barna..
-eh/-bb


1 kommentar: