tirsdag 23. november 2010

Nesodden-folk: Solveig Grande

NESODDPARKEN: Solveig Grande bestemte seg for å satse lokalt på Nesodden da Nesoddparken viste seg å være en mulighet.. (Foto: Bjørn Bratten)

Bryllupsfotografen

 – Det er veldig hyggelig å jobbe med brylluper. Du kan selv tenke deg – lykken er komplett, foto-objektene stråler. Og så startet det veldig bra for meg – min første fotojobb i et bryllup resulterte i en annenplass i konkurransen om å bli årets bryllupsfotograf i bladet Ditt Bryllup..


BRYLLUPSBILDER: Solveig var tidlig ute med å vinne annenprisen i en konkurranse i bladet Ditt Bryllup.. (Foto: Solveig Grande)


Solveig Grande, en erfaren fotograf med flere priser på CV’en, installerte seg i sommer i Nesoddens nye store kunstner-verksted, det som nå kalles Nesoddparken, sammen med 25 andre leietakere. PÅ JOBB: Solveig Grande, fotograf.. (Foto: Tone Haugerud)


Sandvold
Men det kan bli 45 i alt når rehabiliteringsarbeidene på det som i sin tid het Sandvold, i mange år gamlehjem, og så asyl-mottak, er ferdig på nyåret.


AKT-PRIS: Det ble diplom i den viktige Gullsnitt-prisen for still- bilder.. (Foto: Solveig Grande)


Solveig, som flyttet til Nesodden i 1996 har jobbet i årevis med base i Oslo, men bestemte seg for å begynne å jobbe lokalt på Nesodden da Nesoddparken ble en mulighet - og nå går det mye på næringslivfoto, skolefoto, og mye annet, og i disse dager noe ganske spesielt:

Julefotografering
- Hver helg flytter jeg inn i de ledige lokalene etter 3D på Tangen og fotograferer familier og barn og alt annet som måtte dukke opp, og det er svært populært. Det er fortsatt tre uker til og hittil har ordrebøkene vært fulle hver helg. 


INSTAL- LERT: 
Klar for oppdrag 
i Nesodd- parken.. 
(Foto: Bjørn Bratten)


Gjennom årene har det vært mye magasin-fotografering for Solveig Grande – interiører og mat, reisemagasiner, fotografering for nye nettsider, årsrapporter, det meste man kan tenke seg og vel så det.
- Men på et tidspunkt slo det meg at det ville være fint å jobbe mer lokalt. Men det blir fortsatt veldig mye forskjellig, og det er spennende. Og så brylluper, da.. 
Sier Solveig Grande.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar