tirsdag 25. januar 2011

Wallpaper: Oslo nr. 4 blant verdens designbyer..


OPERAEN: Slik bladet Wallpaper presenterer bygningen i sin reportasje omkring årets design-priser, som plasserer Oslo på en fjerdeplass blant verdens design-byer..

Oslo er i ferd med å komme seg ut av de lange designskyggene fra sine vakre naboer Stockholm, København og Helsinki, skriver juryen i bladet Wallpapersdesignpris for 2011, som offentliggjøres i bladets februarnummer. Oslo ender på en imponerende fjerdeplass i kategorien for byer, etter storbyer som Chicago, Hong Kong og Johannesburg, og foran Rio de Janeiro. 
Det er selvfølgelig Snøhettas operabygg som bidrar sterkt til den ærefulle plasseringen, men æren må også deles med Renzo Pianos nye Astrup Fearnley-museum på Tjuvholmen:
- Snøhettas operahus fra 2008 er bare første steg i opprustningen av det 225 hektar store havneområdet i Bjørvika kjent som Fjordbyen, som også omfatter Renzo Pianos moderne kunstmuseum på Tjuvholmen, skriver juryen, som også trekker inn utviklingen på Grünerløkka som nå er full av delikatesseforretninger, barer, klubber og restauranter. 
- Oslos plassering mellom en fjord og en nasjonalpark, og byens håndterlige størrelse bare øker tiltrekningen, mens de økologiske visjonene gjør det til en av de mest miljøvennlige hovedsteder i verden, heter det i juryens begrunnelse.
Som eksempel på ny arkitektur nevnes Holmenkollbakken, mens det nye Deichmanske bibliotek, nye Oslo S  og det nye Munch-museet er tatt med blant verk i utvikling. Også Monica Bonvicinis flytende skulptur i sjøen utenfor operaen, She Lies, nevnes blant kunst og design-verker som er verdt å se..
-bb/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar